Rusya 'bıktık artık' dedi

Rusya 'bıktık artık' dedi

Rusya’dan, ABD’nin yeniden Venezuela'dan petrol alımına başlamasıyla ilgili "Her defasında aynı şey..." yorumu geldi.

ABD’nin yeniden Venezuela petrol alımına başlamasını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington’un her defasında herkesi bir şeylere itip ardından 180 derece dönerek karşısında bükülenleri kandırdığını söyledi.

Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, medyanın 2 ay önce, ABD’nin Venezüella özel temsilcisi Elliott Abrams’ın, ülkesinin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun uluslararası arenada tam izolasyonu, öncelikle bankaların ve şirketlerin Venezuela’yla her türlü anlaşmasını engellemek için çalıştığını bildirdiğini hatırlattı.

Aynı zamanda ABD’nin, iki haftalık aradan sonra yeniden Venezüella’dan petrol alımına başladığı yönünde bugünkü haber başlıklarına yer veren Zaharova, “ABD Enerji Bakanlığı Enerji Enformasyonu İdaresi’nin haftalık raporuna göre, Venezuela’dan ABD’ye petrol sevkiyatı, 11-17 Mayıs haftasında, günlük 49 bin varil olarak gerçekleşti” diye yazdı.

Her defasında aynı şey” diyen Zaharova, “Önce herkesi bir şeylere itiyorlar, sonra 180 derece manevra yaparak karşılarında bükülenleri kandırıyorlar” ifadelerini kullandı.