Suriyeli general: DSG, ABD politikasını hayata geçiriyor

Suriyeli general: DSG, ABD politikasını hayata geçiriyor

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolüne geçen bölgelerde Kürtlerin yaşamadığını belirten Suriyeli Tuğgeneral Muhammed İsa, bunun bölgenin etnik yapısını değiştirme operasyonun bir parçası olduğunu ifade etti.

Sputnik'in haberine göre; Suriyeli Tuğgeneral Muhammed İsa, YPG'nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolüne geçen bölgelerde Kürtlerin yaşamadığını, bu bölgelerin etnik yapısının değiştirilmesi için bir operasyon yürütüldüğünü ifade etti. 

'ABD, BÖLGEDE KALMAK İÇİN KÜRTLERİ BAHANE EDİYOR'

Operasyonun ABD'nin yardımıyla uygulandığını kaydeden İsa, "IŞİD ile savaş bittikten sonra ABD'nin Suriye'de bulunmak için bir bahanesi kalmayacak. Bu yüzden Kürt sorunu üzerine gidiyorlar. DSG'de kişi sayısı 20 bini geçmiyor ama 50 bin kilometrekarelik alanı kontrol ediyorlar. Bu sadece ABD'nin desteğiyle mümkün" ifadelerini kullandı. 

'SOĞUK SAVAŞ YÜKSELİYOR'

ABD'nin, Kürtler yüzünden açık çatışmaya girmeyi göze almayacağını söyleyen Suriyeli general, "Rusya ile ABD arasında ‘soğuk savaş' olarak nitelendirilebilecek diplomatik gerilim yükseliyor. İş ABD askerleriyle doğrudan çatışmaya varırsa Rusya Suriyelilere destek verir. Daha önce Rusya, Suriye ordusuna her bir saldırıya hemen yanıt verileceğini açıklamıştı. Saldıracak olanın ABD yoksa DSG olduğu da önemli değil" yorumunda bulundu.