Suudi Arabistan Medyası, Erdoğan'ı hedef aldı

Suudi Arabistan Medyası, Erdoğan'ı hedef aldı

Suudi haber kanalı Al Arabiya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'teröre destek vermekle' suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerinin Katar'a karşı yürüttüğü operasyon ile ilgili aldığı tavrın akabinde, Suudi Arabistan'ın haber kanallarından Al Arabiya'nın hedefi oldu. Al Arabiya yaptığı bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içinde yer aldığı bir resmi paylaşarak 'Erdoğan bölgesel askeri diktatörler Hikmetyar ve Gannuşi ile İslami bir bağlantı kurarken' yorumunu yaptı.

Al Arabiya'nın haberine en sert tepki iktidara yakınlığı ile bilinen Ensonhaber internet sitesinden geldi.

Al Arabiya'nın haberine yer veren Ensonhaber'in, 'Suudi yayın organından küstah tweetler' başlığı ile yayınladığı haberde 'Suudi Arabistan kanalı, Erdoğan'ı terör destekçisi gibi göstermeye çalışıyor' denildi.

Al Arabiya resmi Twitter hesabından haberi yayınlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı bir görseli kullanarak, "Erdoğan bölgesel askeri diktatörler Hikmetyar ve Gannuşi ile İslami bir bağlantı kurarken" yorumunu yaptı.

Suudi haber kanalı, ilk paylaştığı haberden 3 saat sonra yeni bir fotoğraf daha paylaşarak; "Erdoğan, 'Kabil kasabı' Hikmetyar ve Gannuşi ile bir araya gelerek İslamist ideolojiyi anlatıyor" şeklinde bir ifade kullandı.


Al Arabiya, bir süre sonra internet sitesinden haberin linkini ve tüm sosyal medya hesaplarından da haberin paylaşımını kaldırdı.