Trump başdanışmanının görevine son verdi!

Trump başdanışmanının görevine son verdi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD geneline yayılan ırkçı savaş ve beyaz ırkçıların şiddet eylemleri nedeniyle baş stratejisti Steve Bannon'ı kovduğu iddia edildi.

Amerikan  New York  Times gazetesi,  ABD Başkanı  Donald Trump'ın  Beyaz Saray'da baş stratejisti olarak görev yapan Steve Bannon'ı kovduğunu iddia etti.

New York  Times gazetesi iddiasını Bannon'a yakın bir kaynağa dayandırdı.  Beyaz Saray baş stratejisti Steve Bannon'ın istifa mektubunu 7 Ağustos'ta Başkan  Donald Trump'a vermek zorunda kaldığı ileri sürüldü.

KARARINI OLAYLAR NEDENİYLE ERTELEDİ

ABD Başkanı  Donald Trump'ın Bannon'ın istifasını bu hafta içerisinde açıklamayı planladığı ancak  Virginia'daki olaylar sonrasında kararını ertelediği iddia edildi.

ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'NDEKİ GÖREVDEN DE ALINMIŞTI

ABD Başkanı  Donald Trump'ın daha öncede baş stratejist Steve Bannon'ı  Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki görevinden almıştı.

STEVE BANNON KİMDİR?

Aşırı sağcı fikirleriyle tanınan Steve Bannon, Ağustos 2016'ta Trump'ın seçim kampanyasının CEO'su olmuştu.

Georgetown Üniversitesi'nden Ulusal Güvenlik Araştırmaları konusunda yüksek lisans yapan Steve Bannon, bir dönem  Hollywood'da yapımcı olarak çalıştı.

2005'te muhafazakar gazeteci Andrew Breitbart ile tanışan Bannon'un kurduğu

Breitbart haber sitesini Amerikan sağ kesiminin önde gelen sesi haline getirdi.

Breitbart, çeşitli çevrelerce ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı olmakla eleştiriliyor. Bannon  Beyaz Saray'da Trump'ın baş stratejisti olduktan sonra Breitbart internet sitesindeki görevinden ayrılmıştı.