Ünlü şarkıcı liseli kızı taciz etmiş... Gazeteler önünde ağlayarak itiraf etti

Ünlü şarkıcı liseli kızı taciz etmiş... Gazeteler önünde ağlayarak itiraf etti

Japonya'nın ünlü pop gruplarından Tokio'nun en meşhur üyelerinden biri olan Tatsuya Yamaguchi'nin reşit olmayan bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Yaptıklarını itiraf eden Yamaguchi, onlarca basın mensubunun karşısına çıktı ve gözyaşları eşliğinde gruptan ayrıldı.

Yaptıkları hatalarda ya da karıştıkları skandallar sonrasında istifa etmeyi bir onur meselesi olarak değerlendiren Japonlar, yine örnek bir davranışta bulundu. Hollywood yıldızı Harvey Weinstein’ın ünlü kadın oyunculara tecavüz ettiğinin ve cinsel saldırıda bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından başlayan, “Me Too” (Ben de) hareketi Japonya’ya taşınmıştı.

Bu hareketin yaygınlaşmasıyla birlikte ülkenin ünlü pop müzik gruplarından Tokio’nun en önemli üyelerinden biri olan Tatsuya Yamaguchi’nin reşit olmamış bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu ve genç kızı taciz ettiği ortaya çıktı.

Japonya’da büyük bir skandal olarak ülke gündemine oturan bu olayın ardından Yamaguchi, gruptan ayrılma kararı aldı ve onlarca basın mensubunun karşısına çıkarak görevini bıraktığını duyurdu. Kameralar önünde gözyaşlarına hakim olamayan Yamaguchi hakkında konuşan Tokio grubunun lideri Shigeru Joshima, “Bize geldi ve bunun doğru olduğunu söyledi. Bizden özür diledi ve dizlerinin üzerine çökerek adeta yalvardı” dedi. Grubun Yamaguchi olmadan müzik yolculuğuna devam edeceği açıklandı.

46 yaşındaki Yamaguchi’nin Şubat ayında lisede okuyan bir öğrenciyi zorla öptüğü belirtildi.