Demirtaş ve Salih Müslim'den AKP'ye Suçlama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Washington’da ‘Açılım süreci’ ve AKP’nin İŞİD politikasını şikayet etti, Obama Yönetimi’nden  AKP Hükümetine  baskı yapmasını istedi.
Demirtaş, ABD Yönetimi’nden Suriye’deki PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi (PYD) için ağır silahlar vermesini de istedi.
‘Ortadoğu’da Kürdistan’ın Yeni realitesi’ başlıklı partisinin Washington’da düzenlediği ikinci konferansa katılan Demirtaş, Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye masası yetkilileriyle görüştü.
Demirtaş, Obama Yönetimine , PYD Başkanı Salih Müslim’in ağır silah verilmesi ve silahların Kobane’ye ulaştırılması için Türkiye’den koridor açılması yolundaki mesajını iletti.
HDP Eşbaşkanı, Amerikalılardan Davutoğlu Hükümeti’ne bu konuda baskı yapılmasını da istedi.
Öte yandan, Amerikan Yönetimi en azından şimdilik Salih Müslüm’i muhatap almıyor.
Kürt toplantısına tele konferans yoluyla bağlanan Müslim, İŞİD konusunda AKP’yi ağır biçimde suçladı.
Müslim’de Demirtaş gibi düşünüyor.
Amerikayla PYD ilişkilerini Türk Hükümeti’nin engellediğini söylüyor.
Müslim, Amerikan Yönetimi’nin 2 yıldır vize vermediğinden yakındı, ‘bunda Ankara’nın parmağının olduğunu’ tahmin ediyor.
Gerçi Müslim geçen yıl bir ay içinde iki kez gizlice Türkiye’ye gitti,  Dışişleri Bakanlığı ve MİT yetkilileriyle görüştü.
‘Kiminle konuştu, ne istedi?’ bu gibi  konulara girmedi ama  konuşmaları Müslim’in AKP Hükümeti’yle arasının çok açık olduğunu gösteriyor.
PYD lideri Washington’da, İŞİD’in Türkiye’den yardım aldığı iddiasını da ortaya attı.
Salih Müslim, İŞİD’i kastederek, “Türkiye’den de yardım aldıkları söyleniyor. Görgü tanıkları var. Biz bunları sorunca inkar ediyorlar. Yüzümüze başka, arkamızdan başka konuşuyorlar” diye ağır bir suçlamada bulundu.
Davutoğlu Hükümeti’nin Müslim’in suçlamaları ve geçen yıl gizlice Ankara’da yapılan görüşmelerle ilgili herhalde bir açıklaması vardır.
Demirtaş, Amerikan Yönetimine sadece PYD’nin isteklerini iletmiş ve açılımla ilgili AKP’yi şikayet etmiş olamaz.
Açılım süreciyle ilgili Öcalan’ın da bir mesajını iletmiş olmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar