Standard & Poor's: Son enflasyon verisi Türkiye için bile çok yüksek 

Standard & Poor's: Son enflasyon verisi Türkiye için bile çok yüksek 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, TCMB'nin 100 baz puan faiz artırmasını beklediklerini, son enflasyon verisinin Türkiye için bile çok yüksek olduğunu açıkladı.

Standard & Poor's (S&P), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir sonraki politika toplantısında faizi en az 100 baz puan artırabileceği beklentisinde. BloombergHT'nin haberine göre, S&P ekonomisti Tatiana Lysenko, Londra'da verdiği röportajda, Türkiye'de yıllık enflasyonun geçtiğimiz ay 2003'ten bu yana olan en yüksek seviyesine çıkmasının ardından TCMB'nin sıkılaşmaya gitmesinin 'oldukça net' olduğunu belirtti. Lysenko, "Birden çok faiz olması tahminde bulunmayı zorlaştırıyor, ancak TCMB muhtemelen faizi en az 100 baz puan artıracak" dedi.

'PARA POLİTİKASI TUTARLI OLMALI'

TCMB'nin 2014 yılında yapmış olduğu gibi repo faizini artırmasının piyasalar için çok daha net bir sinyal olacağını düşündüklerini belirten Lysenko, ancak bunun bu ay gerçekleşmesini beklemediklerini dile getirdi.
Son enflasyon rakamlarının, yüksek enflasyona sahip olan Türkiye için bile yüksek olduğunu söyleyen Lysenko, "Para politikası, diğer tedbirlerle tutarlı olmalıdır. Büyüme destekleniyor, ancak bu tedbirler oldukça yüksek bir kredi artışına sebep oluyor" diye konuştu.

Lysenko, Türkiye'nin daha düşük bir enflasyon ve daha düşük bir cari açık ile birlikte sürdürülebilir bir büyüme dengesini bulması gerektiğini aktardı.