El ele tutuşmayın tecavuz edin

Sevdiğine sevildiğini söylemek için sistemin sana dayattığı günü bekliyorsan bırak sevme zaten. Dünyaya geldiğimiz günden bu yana belki de bize zorla yaptıramadıkları tek şey sevmekken onu dile getirmek için takvimlere işlenen gün ve anı kabullenmek ters gelmiyor mu sizlere? Bana geliyor. Zaten yılda bir güne hapsedilmişse bu sevgi, siparişler ve beklentiler üzerine kuruluyor ve eğer bir söz bir armağanla karşılanmazsa o beklenti duvara çakılmış bir çivi nasıl iz bırakırsa öyle izler bırakıyorsa
yüreklerde; duygular maddi karşılıklara yüklenmiş demektir. Aslında bu tür günlere tamamen karşı olmamak da gerekiyor. Sevgililer Günü, diğer özel önem yüklenen günler gibi ihtiyaçtan doğmuş. Moda deyimiyle "öküz"ler için hatırlatma en azından…

Sevgisiz toplumda sevgi aramak
Bu pazar günü keyfinizi kaçırmak istemezdim ama sevgiden söz etmek için sevda öykülerinin anlatıldığı bir ortama gereksinim var. Geçen haftalarda gerildiğim için elim varıp bir türlü yazamadığım şu yunus balığını yakan vahşilere öfkem dinmemişken Tarsus'tan gelen Özgecan Aslan'ın dört yaratık tarafından tecavüz edip yakılarak öldürülmesi haberi, sevgi sözcüklerini sildi hafızalarımızdan. Küfretmek, bağırmak, katilleri parçalamak geldi sadece içimizden.
Nedenlerini araştırılacak olaya bilimsel açıdan filan bakacak halimiz yok. Kimyamız bozuldu. Bu vahşilerle aynı ortamlarda yaşıyoruz. O minibüse hepimizin kızı binebilirdi ve biniyor da… Bu canilerle selamlaşıyor olmamızı düşündükçe daha da artırıyor içimizdeki fırtınayı.

Artık sağduyulu filan değiliz. Acilen içimizi soğutacak önlemlere ihtiyaç var. Mesela suçlarını itiraf eden bu  …ları neden polisin linçten kurtardıklarına bile isyandayız çünkü biliyoruz ki müebbet ceza  bile alsalar bizi kesmeyecek. Biliyorum, hukuk dışına çıkıyorum ama olmuyor yüreğimdeki ateş sönmüyor.

Yalnız şunu söylemek gerekiyor: Hukuku kendilerine göre yorumlayan siyasetçilerin, geldiğimiz noktada payı oldukça büyük… Kadın cinayetlerini anlatan bir yazıda, katil koca "Kaç yıl yatarı var, öğrendim. Öyle öldürdüm." diyordu. Diyanet’in "El ele tutuşmayın." fetvası verdiği bir ülkede ne kadar sevgi yeşerir? “El ele tutmayın, tecavüz edin, öldürün.” Bu yakışır size.

Önceki ve Sonraki Yazılar