Erdoğan neden suskun?

Sakın “batılı kafa” deyip geçmeyin ya da tiye almaya kalkışmayın! Batılı değdiğiniz o kafalar, bazen “şark kafası”ndan çok daha duyarlı ve çok daha sorumlu olabiliyor!

Kimi akli evvellerin aşağılamaya çalıştığı o batılı kafalar var ya… İşte onlar arasında bulunan bazı Büyükelçiler, maslahatgüzarlar ve misyon şefleri, Ankara’daki katliamın yaşandığı yere gidip, canını kaybeden onlarca insanın anısına saygı duruşunda bulundu ve çiçek bıraktı.
Üfürdükçe mangalda kül bırakmayan bizim zat-ı muhteremlerin aklına ise daha sonra geldi.
 
(Burada CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayrı tutuyorum. Zira Kılıçdaroğlu, olayın ertesi günü eşi Selvi Hanımla oradaydı)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare hanım ile ancak dün olay yerine gidip saygı duruşunda bulundu ve karanfil bıraktı.

Ancak benim gözüm Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Edoğan’ı aradı. Erdoğan neden olayın yaşandığı yere gitmedi? Yoksa orada hayatını kaybedenler bu ülkenin “cumhur”u değil miydi? Lafa sıra gelince, “76 milyonun cumhurbaşkanıyım” demiyor mu? Kaldı ki, bu ülkenin dirliği-düzeni, birlikteliği, kardeşliği ve barışı adına beyanlarda bulunmuyor mu? Terörün dini imanı, mezhebi, ırkı, cinsiyeti olmaz demiyor mu? İkide bir; “İncinsen de incitme” ve “yaradılanı severim yaradandan ötürü”  özdeyişlerini kullanmıyor mu? Günlerdir, yazılı açıklama dışında tek kelime etmiyor, neden?

Erdoğan, neden Sarayından çıkıp katliamın yaşandığı yere giderek, bu cinayeti işleyenlerin gelmişine geçmişine rahmet okumadı? Orada toplanan insanlar, kendi düşüncesinde olmadığı için mi? Hesabına mı gelmiyor?

Yeri geldiğinde demediğini bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanı’nın dili mi tutuldu? Korktu mu yoksa? Acaba korktuğu için mi geçen akşamdan itibaren polis, Beştepe’deki Sarayın çevresinden geçen tüm yollarda durmayı yasakladı ve güvenlik önlemlerini arttırdı?

***

Gerçekten neden?

Zira, Sayın Erdoğan’ın sessiz kalmasına alışkın değiliz. Her gün konuşan, hergün ağzından köpükler saçarak bağırıp çağıran birinin bir anda suskun kalması dikkate şayandır. Sükût’u ikrardan mıdır, yoksa? Yoksa tıbben bir rahatsızlığı mı söz konusudur Sayın Cumhurbaşkanı’nın? Acaba ne sıkıntısı var?
Bilemiyorum… Ancak Sayın Erdoğan’ın sessiz kalmasının hayra alamet olmadığını düşünüyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar