İnananlar tarih yazar tarih inananları yazar

Dünyanın kulüp takımları düzeyinde en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi en çok temsil etme onur, gurur ve ayrıcalığını yaşayan ve yaşatan Galatasaray, bu mevsimin üçüncü maçında dün akşam Arena'da Alman devi Dortmund'u ağırladı...
Anderlecht beraberliğinin ardından deplasmanda Arsenal'a farklı yenilerek gruptan çıkma şansını zora sokan Galatasaray için dün akşamki maç bir bakıma devam ya da tamam özelliğini taşıyordu...
Galatasaray, Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe önünde almış oduğu galibiyetin verdiği moral ve özgüvenle çıktı Dortmund karşısına...
Ayrıca taraftarın Arena'nın tribünlerini doldurmuş olmaları, yapılan kareografiler, büyük bir coşku ve heyecanla verilen destek Galatasaray'ın ne yazık ki, maça etkili baskılı başlamasına yetmedi.
Daha 6.dakikada gelen Dortmund golü Galatasaray'ın adeta rakibine teslim olmasına neden oldu... Son derece isteksiz, temposuz, mücadeleden yoksun bir oyun anlayışını benimseyen Galatasaray arka arkaya yediği gollerle soyunma odasına 3-0 mağlup gitti.
Bu yenilgiyle gruptan çıkma şansı elbette mucizelere kaldı... Avrupa ligi için mücadele edilirse belki Anderlecht'i geçme imkanı olur.
Ne var ki, maçtan önce taraftarlar hazırladıkları kareografilerde 'inananlar tarih yazar, tarih inananları yazar' mesajını verdiler.
Ancak, Galatasaraylı futbolcular bu mesajın ruhunu anlamaktan uzak, uyur gezer gibi saha da dolanıp durdular.
Yani sizin anlayacağınız Galatasaray'ın tarih yazma gibi bir derdi olmadığı için Dortmund'a teslim oldular.
Galatasaraylı futbolcular yendikleri Fenerbahçe maçında kalmışlar.
Prandelli de dün akşam biraz daha güven kaybetti. İnşallah bu şok yenilginin hafta sonu oynanacak Belediye maçına yansımaları çok olumsuz olmaz.
Bir ilginç noktada  ilk yarıda sahada ruh gibi dolaşan rakibinden 3 gol yiyen takımdan Prandelli memnun kalmış olmalı ki, ikinci yarıyada aynı düzen ve anlayışla başladı.
Daha ne söyleyeyim varın gerisini siz düşünün.
Taraftar 'inananlar tarih yazar' mesajını verdi..
Bunlar da inanmadığı için tarihe hezimete uğrayanlar olarak adlarını yazdırdı...

Önceki ve Sonraki Yazılar