Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Fatih’in 50 tonu

Çomarlar tepişiyor, çimenler eziliyor muydu o laf ne? Fatih Terim’in basın toplantısı her şeyi açıklığa kavuşturacaktı ama ortalığı daha bir gri yaptı. İşin komik yanı Fatih Terim, milli takımı dıştan yönetmeye çalışanlardan dem vurdu.

İster bir kurum olsun ister bir ülke; hegemonik lider olmak istiyorsanız, düşmanlardan söz edeceksiniz. Herkes sizi yıkmaya çalışıyor, herkes size düşman! Buna inandıracaksınız zaten insanların ezici çoğunluğu sorgulamaz.

Misal; Kanarya Sevenler Derneği’ni ele geçirmeye çalışıyorsanız, “Karga Sevenler Derneği bizi yıkmaya çalışıyor, içimize ajanlarını yolluyorlar” diyeceksiniz. Muğlak ve hamasi bir sürü boş cümleyi sarf edeceksiniz.

İki Kosova bir Finlandiya maçından alınan 9 puanla grupta yeniden iddialı olduk sananlara hatırlatmalı: Direkt rakiplerimiz Hırvatların ve de İzlanda’nın da bu takımlarla maçları var. Yani onların da 6 puanları var daha yazılacak…

Türkiye tüm maçlarını alırsa direkt çıkar evet ama bu mümkün mü? Ne sisteminiz ne istikrarlı 11’niz var. Tek stoperli, Ozan Tufan’lı takım eylül ayındaki Ukrayna deplasmanı ve Hırvatistan maçını kazanabilir mi?

Aylar önce yazmıştım:

Fatih Terim’in önünde üç kolay maç var. Bunları alır, eylül ayındaki iki maça çıkar yani eylül maaşını da almadan gitmez. İsterse hiç de gitmeyebilir zira bu ülkede spor basının da büyük çoğunluğu güdüm halinde. İzlanda mağlubiyetinin ardından A Spor’da İlker Yağcıoğlu ve Erman Toroğlu’na denk düşmüştüm. Fenerbahçe’de sağ kanat oynarken yaptığı ortaları hatırlamak istemediğimiz İlker Yağcıoğlu, soyadına nazire yaparak “sanki her dünya kupasına gidiyoruz da!” diyerek Fatih Hocasına destek çıkmıştı. Toroğlu ise gençler oynuyor ne güzel demişti.

***

Çapsızlıktan sıkıldım; en başta kendim öyleyim diyen şair, güzellikler peşine düşermiş. Futbol âleminde güzellik var mı? Yığınla..! Arjantin milli takımının başına geçen Sampaoli 2-3-4-1 taktiğini deneyecek. Messi bir dünya kupası kazanacaksa “çaplı” bir antrenöre inanmalı, güvenmeli. Bu kişi Sampaoli olabilir…

Kupa her şey mi? İnsanlara göre her şey. Son iki sezondur Real Madrid başarılı ve bunun neticesi olarak C. Ronaldo’yu Messi’den iyi diyeceklerin oranı hayli arttı. Messi’nin bu sezon 52 maçta 54 golü, 16 asisti var ama bundan ötesi şu: Messi’nin gol yapılamayan 50 asisti diye bir video klip hazırlayabiliyorsunuz; dile kolay 50 asist! Kaleciyle karşı karşıya gol yapamayan Neymar, Suarez gibi über futbolculardan nefret etmenizi sağlıyorlar… Messi’nin epsilon boşluğunda başka herhangi bir futbolcu tanımlanamaz, çizgi roman topçusu Tsubasa dâhil. Maradona dâhil mi, Ronaldinho dâhil mi, Okocha dâhil mi diye sormayın sakın! Her soru mantıklı değildir…

***

Menez dışında Aydın Karabulut’u da alan Antalyaspor beni benden almakta. Keşke Serdar Gürler’i de alsalardı. Sayısal oynamalı, Antalya’ya taşınmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar