Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Genel Başkanlıktan liderliğe  mi?

Müthiş ve giderek yükselen bir performans gösteriyor Kemal Kılıçdaroğlu. Acaba bir Genel Başkan’dan bir LİDER mi doğuyor? Bilindiği üzere herkes Genel Başkan olabilir, ama LİDER olmak başka bir şey! Bu performans kazasız belasız ve provokasyonsuz sürerse ve hele İstanbul’a yaklaştıkça katı- lım kitleselleşirse ve 9 Temmuz günü saat 16 da MALTEPE’de milyonlar kendisini karşılarsa neden olmasın? Oldukça hızlı bir tempoyla yürüyor Kemal Kılıçdaroğlu ve geceleri sarayda değil, ama tek gözlü karavanda dinleniyor. Tüm katılanlar çok yorgun, ama bir o kadar fazla coşku ve inançla dinlenmeye çekiliyorlar. Bu arada, ülkemizin doğal güzelliklerinin farkına bir başka varıyor insanlar bu uzun yürüyüşte.

Yürüyüş İstanbul’a yaklaştıkça ADALET ÇIĞ- LIĞI’na dönüşecek gibi görünüyor. En büyük ADALET ÇIĞLIĞI 9 Temmuz’da saat 16 da MALTEPE ‘de olacak gibi. Adalet çığlığı izlenimleri Kolay değil, 69 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ADALET arayışı yolunda tarih yazmaya devam ediyor.

Yürüyüşüne 15 Haziran’da Ankara’dan baş- ladı. Çoğu insan bıyık altından gülerek beceremez, yarıda bırakır diye pek inanmadı. Ancak gün geçtikçe  daha büyük ilgi duyulan bu yürüyüşte Kılıçdaroğlu’nun ne kadar ciddi ve kararlı olduğu anlaşıldı. 15 Haziran’da başlayan Adalet Yürüyüşü’ne 21 Haziran Çarşamba, 25, 26 ve 27 Haziran bayram günlerinde katıldım ve gazetemiz YURT ‘un köşe yazarı olarak muhabirliğini yaparak sizlere gazetede adalet yürüyüşü ile ilgili haberleri iletmeye çalıştım. 

Öğlene kadar güneşin altında uzun süren coş- kulu bayramlaşma şüphesiz  birçok kişi için çok anlamlıydı.  Binlerce insan aileleriyle bayram kutlayaca- ğına veya deniz kıyısında tatil yapacağına, Adalet arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bayram kutlamayı ve 35 derece sıcakta birlikte yürümeyi tercih etmişlerdi. Şahsen benim de hayatımdaki belki en anlamlı bayramlaşmaydı 6 Temmuzdan sonra, sizlere yürüyüşten yazmaya tekrar başlayacağım.

Binlerce vatandaş ADALET için yollara düşen Kemal Kılıçdaroğlu’nu bayram da yalnız bırakmadı. Bayram sabahı erken saatlerde Bolu’nun kent merkezine yakın Karaağaç Köyü ‘nde köylülerle birlikte bayram namazını kılan Kılıçdaroğlu yine aynı köyde vatandaşlarla birlikte  kahvaltı yaptı. Öğleden önce yürüyüşü izleyen gazetecilerle, sonra da birlikte yürüyen veya Bolu’dan katılan yurttaşlarla ve parti yöneticileriyle bayramlaştı. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain Fetö darbesi esnasında Sabiha Gökçen Havaalanı’nda görevliyken şehit edilen Bolulu  polis memuru Ozan Özen’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bolu ‘daki İzzet Baysal Üniversitesi kurucusu hayırsever işadamı İzzet Baysal’ın Anıt Mezarını ve Huzurevi’ni ziyaret etmeyi de unutmadı.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri LUİS AYALA da aynı uluslararası örgütün Başkan Yardımcısı Umut Oran ile birlikte Adalet Yürüyüşüne katılarak Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdüler. 16. Yürüyüş gününde sabahtan Adapazarı- Hendek’te yıllar önce Diyarbakır’da  teröre kurban verdiğimiz Emniyet Müdürü’müz Gaffar Okkan’ın mezarında duasını yapıp yürüyüşe geçti. 69 Yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu kolay değil, tam 18 gündür günde ortalama 20 km güneş, yağmur demeden tek başına önde Adalet için yü- rüyor.  Arkasından  onu yalnız bırakmayan vatandaş- lar. Hiç bir bireysel provokasyona düşmeden HAK, HUKUK, ADALET sloganları gereken cevabı veriyordu zaten.

Zira EKMEK, SU ve HAVA kadar önemlidir ADALET.

Önceki ve Sonraki Yazılar