TBMM önünde kendisini yakmaya çalışan işçi: ‘Derdimi anlatmak istemiştim’

TBMM önünde kendisini yakmaya çalışan işçi: ‘Derdimi anlatmak istemiştim’

Meclise gelme sebebinin bir milletvekiliyle konuşmak istediğini belirten inşaat işçisi Sıtkı Aydın, kendisini yakmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Aydın, o anları anlattı.

TBMM’nin ziyaretçi kapısı önünde maddi sorunlar yaşadığını belirterek, kendisini yakmaya çalışan inşaat işçisi Sıtkı Aydın, Meclis’e gelme sebebinin bir milletvekiliyle konuşarak derdini anlatmak olduğunu söyledi. Kendini yakmak gibi bir niyeti olmadığını ve bunu polislere de söylediğini ifade eden Aydın, etrafı sarıldığında sırtını duvara dayadığını ancak arkasından biri eline yapışınca elindeki çakmağın alev aldığını kaydetti.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 39 yayındaki Aydın, İnşaat İşçileri Sendikası Ankara Temsilcisi Murat Cançoban’a, Meclis’e geliş nedenini “Ben sadece bir milletvekili ile görüşmek istemiştim, derdimi anlatmak istemiştim” diye anlattı. Hastanede, Aydın’ı ziyaret eden sendikadan da, “TBMM önünde geçinemediği için bugün kendini yakan inşaat işçisi arkadaşımızı unutmayın, biz unutmayacağız” açıklaması geldi. 

Hastanede tedavisi süren 39 yaşındaki işçiden aldıkları bilgileri T24’ten Hülya Karabağlı ile paylaşan İnşaat İşçileri Sendikası Ankara Temsilcisi Cançoban, olayı şöyle aktardı:

“Meclis’in kapısına geliyor. ‘Bir milletvekili ile görüşmek istiyorum, derdimi anlatmak için’ diyor Bir milletvekili ile konuşup çözüm bulmak istiyor. Ondan sonra etrafını güvenlik sarıyor ve arkasını duvara veriyor. Yaklaşmayın diyor,  kendimi yakma gibi bir derdim yok diyor, ben sadece milletvekili ile görüşmek istiyorum diyor. Benzini döküyor, o sırada başının arkasında biri eline yapışınca elindeki çakmak alev alıyor ve hastaneye yetiştiriyorlar.”