Sadece tek bir malzemeye ihtiyacınız var. Kararmış ocak gözlerini  parlatmaya yarayan yöntem

Sadece tek bir malzemeye ihtiyacınız var. Kararmış ocak gözlerini parlatmaya yarayan yöntem

Kararmış ocak gözlerini temizlerken deneyin.. Bu sayede ocak gözlerindeki tüm lekeler yok olacak ve ocağınızın performansı artacak

Ocak gözlerini yeni alınmış gibi parlak yapmak için tek ihtiyacınız olan şey sirke. Sirkeyi ocak gözlerine döküp bir süre beklettikten sonra temiz bir bezle silerek parlatabilirsiniz. Bu yöntem hem doğal hem de etkili bir temizlik sağlar. Artık ocak gözlerinizdeki yağ, kir ve lekelerden kurtulabilirsiniz.

O malzeme de karbonat. Evet, yanlış duymadınız. Karbonat, ocak gözlerinin üzerindeki inatçı lekeleri çözmek için harika bir doğal temizleyici. Karbonatın yapmanız gereken tek şey, ocak gözlerini bir kaba almak ve üzerine bolca karbonat serpmek. Sonra biraz su ekleyerek karbonatın köpürmesini sağlamak. Bu karışımı ocak gözlerinin üzerinde yaklaşık 15 dakika bekletmek yeterli.

maxresdefault-001-001.jpg

15 dakika sonra, ocak gözlerini sudan geçirerek durulayın ve kurulayın. Göreceksiniz ki, ocak gözleri eskisinden çok daha parlak ve temiz olacak. Bu yöntemi düzenli olarak uygulayarak, ocak gözlerinizin ömrünü uzatabilir ve mutfakta daha hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz.

Kararmış ocak başlıkları nasıl temizlenir?

Ocak gözlerini sıcak suyun içerisinde bekletip kararan yerlerin yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tel ve bulaşık deterjanı ile ovalayın. Duruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

maxresdefault-002.jpg

Paslanmış ocak gözleri nasıl temizlenir?

Sabunu rendeleyin ve derin bir kabın içerisine koyun. Ardından kaynayan sıcak suyu sabunun üzerine döküp ocak gözlerini de içerisine atın. 1 gece beklettikten sonra durulayıp, çamaşır suyu döküp telle sert bir şekilde telle ovun. Duruladıktan sonra kurulayarak yerine yerleştirebilirsiniz.

Kaynak: yeniakit.com.tr - Uskuphaber.com Fotoğraflar: youtube.com - Derleme: Yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler