3 çocukla sokakta kaldılar, ahırda yaşamaya mahkum edildiler!

Kars, Arpaçay'a bağlı Koçköy’de meraya yapılan kaçak evde gerçekleştirilen yıkım, 5 kişilik aileyi kış öncesi gözyaşına boğarak, aileyi evsiz bıraktı.

Kış mevsimi yaklaşırken Kars’ta meydana gelen bir olay vicdanları yaraladı. 

AHIRDA YAŞIYORLAR

Karsguncel.com'da yer alan habere göre, kış öncesi Arpaçay Kaymakamlığı'nca alınan kararla evsiz bırakılan aile, hayvanlarla birlikte ahırın bir köşesinde yaşamaya mahkum edildi. 

2-001.png

SOKAKTA KALAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

En büyüğü 8, en küçüğü ise 6 yaşında olan 3 çocukla birlikte kış öncesi evsiz kalan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

3 çocuk Babası Yavuz Akbaba ve anne Tansu Akbaba, yaşadıkları çaresizliği anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 

ekran-goruntusu-2022-10-04-201552.png

GÖZYAŞLARIYLA YAŞADIKLARI DURUMU ANLATTILAR

Baba Akbaba, "Bizlere bu yapıdan çıkmamız için bir süre müddet verildi fakat maddi yetersizlik nedeniyle yeni bir ev yapabilmemiz zaman aldı. En azından kış öncesi başımızı sokabileceğimiz bir kulübe yapıncaya kadar bize müsaade edilseydi de çocuklarımız perişan olmasaydı. 2 çocuğumuz okuyor diğeri de seneye okula başlayacak biz bu şartlar altında çocuklarımızı nasıl okutacağız. Lütfen bize yardım edin." dedi. 

ERDOĞAN'A YARDIM ÇAĞRISI

Ayrıca, köyden gitmek istemediklerinin de altını çizen çaresiz anne ve baba Erdoğan’dan yardım istedi.

Kars'tan yükselen acı dolu durumu ise Kars'ın eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu duydu. Kış öncesi sokakta kalan o aileye ulaşan CHP'li Alibeyoğlu, ailenin sorununu dinledikten sonra yetkililere çağrıda bulundu ve şöyle dedi:

"HANGİ VİCDANA SIĞAR?"

"Bu çocuklara kışın ortasında bu reva görüldü. Burada artık sobalar yakılmaya başlandı. Kışa girmek üzereyiz. Bu insanlara nasıl bu yapılır? Hangi vicdana sığar ve bu nasıl bir mantıktır? Gereği bir an evvel yapılmalıdır. Artık bu anlayış yıkılmalıdır. Yazık oluyor bu ülkeye. Bu çocukların geleceği niye karartılıyor?"