Ekrem İmamoğlu İBB'deki yeni dönemine ailesiyle dua ederek başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni döneme ailesiyle dua ederek başladı.

31 Mart'ta rakibi AKP'li Murat Kurum'u hezimete uğratarak büyük bir farkla yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasını alarak ikinci dönemine resmen başladı.

ekran-goruntusu-2024-04-04-181509.jpg

Mazbatasını alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, makam odasında ailesiyle birlikte dua ederek göreve başladı.

İKİNCİ DÖNEMİNİN İLK MESAİ GÜNÜ

İmamoğlu makam odasında CHP yetkilileri, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, annesi Hava İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu, kız kardeşi Neslihan Yakupçebioğlu ve yeğenleriyle bir araya geldi. İmamoğlu, Mustafa Demir Hoca'nın okuduğu duayla, ikinci döneminin ilk mesai gününe başladı.

ekran-goruntusu-2024-04-04-181536.jpg

"SANDIKTAN ÇIKAN MESAJI DOĞRU ANLADIĞIMIZDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"

Yeni dönemde İstanbul'u, uluslararası alanda bölgesine liderlik eden bir dünya şehri yapma hedefine çok yakın olduklarını anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Sandıktan çıkan mesajı çok doğru anladığımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler, vatandaşın iradesi ve talebi doğrultusunda halkçı, icraatçı bir siyaseti, çok daha aktif bir biçimde ve güçlü bir şekilde insanlarımızın çıkarı doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz." dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-04-181527.jpg

"KALICI PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

İstanbul'un sorunlarını tek tek çözeceklerini söyleyen İmamoğlu, "Büyük ve kalıcı yatırımlar yapmaya, kültür hayatını canlandırmaya devam edeceğiz. Şehrin altını metro ağlarıyla örmeye devam edeceğiz. İstanbul'un su sorununu, kalıcı olarak çözeceğiz. Ulaşım ve trafik meselelerini çözmek için, kalıcı projeleri tek tek hayata geçireceğiz." diye konuştu.