Özgür Özel'den Çipras'a sıcak mesajlar: "Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz"

Özgür Özel'den Çipras'a sıcak mesajlar: "Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yunanistan'ın eski Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Özel, Çipras'a "Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz. Barış sağ siyasetçileri zayıflatır ama halkın karnını doyurur." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü.

glhydfgbiaayv-u.jpg

Medyascope'tan Cansu Timur'un aktardığına göre görüşmede Özel’in Çipras’a “Ege’nin iki yakasındaki ülkelerimiz arasındaki sorunları çözmek gerekiyor. Barışın tesis edilmesi her iki ülkede belki sağ siyasetçileri zayıflatır ama halkın karnını doyurur” dediği öğrenildi.

CHP lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe’nin davetiyle grup toplantısına katılmak üzere 17 Nisan’da gittiği Fransa’nın Strazburg şehrinde eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü.

glzbrlux0aa6v3x.jpg

"İSMAİL CEM VE PAPANDREOU SOL KULAĞIMIZA BARIŞI VE TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNU ANLATIYORDU"

Özgür Özel ve Aleksis Çipras arasındaki görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Edinilen bilgiye göre görüşmede Çipras, Özel’e, “Seçim zaferinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Çok mutlu olduk, çok sevindik” dedi. Özel ise, “Sizlerin zaferinizde de bizler çok mutlu olmuştuk. Kenan Evren, bizim sağ kulağımıza ‘savaş’ derken, Türk-Yunan düşmanlığını öğretirken, İsmail Cem ve Papandreou da sol kulağımıza barışı ve Türk-Yunan dostluğunu anlatıyordu. Bu kapsamda ilerlemek ve Ege’nin iki yakasındaki ülkelerimiz arasındaki sorunları çözmek gerekiyor” yanıtını verdi. 

glzbrlqwwaa9mpz.jpg

"BARIŞ SAĞ SİYASETÇİLERİ ZAYIFLATIR AMA HALKIN KARNINI DOYURUR"

Görüşmede Özel, “Türkiye’nin solu ile Yunanistan’ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması lazım. Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz. Barışın tesis edilmesi her iki ülkede belki sağ siyasetçileri zayıflatır ama halkın karnını doyurur. Barışı tesis etmek ve yoksullukla mücadele için birlikte çalışmamız gerekiyor” değerlendirmesini dile getirdi. 

ÇİPRAS'TAN ÖZEL'E DAVET

Çipras’ın ise, “Haziran ayı içerisinde İstanbul’da bir üniversiteden davet aldım. Bu çerçevede sizinle de görüşmek istiyorum. Bir vakıf kurduk, o vakıf kanalıyla sizleri Atina’da ağırlamak istiyorum. Avrupa’da ve Ege’nin iki yakasında ilericilerin sol değerler için bir arada olması gerekiyor” dediği aktarıldı. 

Özel’in, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde katıldığı oturumda eski İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn de söz aldı. Corbyn, “İngiltere’deki hem Türkler hem Kürtler yerel seçim sonuçlarından çok memnun oldu. Seçim başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. İngiltere’de de, Avrupa’da da önümüzde çok önemli seçimler var. Bundan sonra birlikte daha çok çalışabiliriz” diye konuştu.