10 Kasım'da okul müdüründen skandal sözler

10 Kasım'da okul müdüründen skandal sözler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programına tören kıyafetleri ile gelen Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencileri okul müdürü Hasan Aydın'ın hışmına uğradı. Okul müdürü öğrenciye "Atatürk de biri... Ne var? Öbürü de peygamberin hayatı diye peygamberin sünnetiyle gelsin. Sence hangisi önemli?" diye sordu.

Barış CAN / YURT

Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk'ün Anma Programı için Atatürk tişörtleriyle okula geldi. Öğrencileri karşısında gören okul müdürü adeta çıldırdı. Öğrencileri tören kıyafetleri ile derse almayan okul müdürü "Biri de başka bir kıyafetle gelse, öbürü yarın başka bir kıyafetle gelse o zaman ne yapacağız?" dedi.

"ATATÜRK DE BİRİ"...

Okul müdürüne bir öğrenci "Ama hocam Atatürk'le başka biri bir mi?" diye sordu. Okul müdürü bu soruya "Evet Atatürk de biri... Ne var? Öbürü de peygamberin hayatı diye peygamberin sünnetiyle gelsin" cevabını verdi.

Okul müdürü bu sefer bu soruyu soran öğrenciye "Sence hangisi önemli?" diye skandal bir soru yöneltti.

Okul müdürü bu sorunun ardından "Biri de Hz. Ömer'in doğum gününü kutlasın. Hz Ali'nin resmini koysun. Biri Fatih'in doğum gününde Fatih'in resmi ile geleceğim desin,  nasıl olacak?" diye sordu.

10 KASIM'A 'KUTLAMA' DEDİ

10 Kasım ile ilgili bir skandala daha imza atan okul müdürü "Türkiye'de herkes 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe Atatürk'ü kutluyor" ifadelerini kullanırken şöyle devam etti: Burası senin babanın yeri değil, Atatürk de senin  babanın uşağı değil. Benim için Atatürk neyse senin için de Atatürk o.. 

KONUŞMASINI SALAVATLA BİTİRDİ!

"Kıyafeti olanlar derse girsin, olmayanlar girmesin. Adamı dinden imandan çıkarmayın. Tören kıyafeti ile derse giremezsiniz, törenden gelip üstünüzü değiştireceksiniz" diyen okul müdürü şöyle devam etti: 

Benim içimden donla gelmek geldi. Donla mı geleceğim? Ben sana soruyorum neden böyle geldin, bugün benim içimden böyle geldi diyorsun. Ben de fistan giyip mi geleyim? Benim içimden fistan giyip gelmek geliyor. Cümle kuruyorsunuz, ne cümle kurduğunuzu bilmiyorsunuz. Bu şekilde geliyorsun adamı dinden imandan çıkarıyorsun.

Okul müdürü konuşmasını salavatla bitirerek "Allahümme salli ala seydina Muhammed...." dedi.

CHP'DEN 'DENSİZLİK' TEPKİSİ 

Bahçelievler CHP İlçe Başkanı Memmet Ali Özkan kendilerine gelen okul müdürünün ses kaydını İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne de ilettiğini, kendisinin gerekeni en kısa sürede yapacaklarını söylediklerini aktardı. Bahçelievler Kaymakamından da randevu aldığını, konuyu mülki amirlere ileterek gereğinin yapılmasını isteyeceğini söyledi. 

CHP'Lİ GENÇLERDEN EYLEM ÇAĞRISI

CHP Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Berkan Erdoğan ise Pazartesi günü eylem yapacaklarını açıkladı. Erdoğan "10 Kasım’da (bugün) Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde bir öğrenci Mustafa Kemal Atatürk baskılı bir kıyafetle okula gitti diye müdürü tarafından azarlanmıştır. Bizler bu olaya tepki göstermek için 13 kasım Pazartesi saat 15:00’te  Bahçelievler Anadolu Lisesi’nin önüne Atatürk baskılı kıyafetlerimizle gideceğiz." ifadelerini kullanarak eyleme çağrısında bulundu.

OKUL MÜDÜRÜ: SÖYLEDİKLERİMİ İNKAR ETMİYORUM

Okul Müdürü Hasan Aydın YURT'a yaptığı açıklamada söylediklerini inkar etmediğini belirterek olayın Atatürk tişörtüyle alakası olmadığını, o çocuğun kot pantolonu ile okula geldiği için kızdığını söyledi. Atatürk tişörtlerini tören komitesi ile kendisinin yaptırdığını belirtti. 10 Kasım'ın 'kutlama' değil 'anma' olduğunu söylememiz üzerine 'sinirden ağzımdan çıktı' dedi. 'Atatürk ile peygamberi neden kıyaslıyorsunuz?' diye sorduğumuz okul müdürü 'Ben din kültürü öğretmeni olarak örnekler verdim' ifadesini kullandı.