Abdullah Gül ile Reina katliamcısını aynı 'kefeye' koyan AKP'li belediyenin yöneticisinden yeni skandal

Abdullah Gül ile Reina katliamcısını aynı 'kefeye' koyan AKP'li belediyenin yöneticisinden yeni skandal

AKP'li Esenyurt Belediyesi'nde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Y.O, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazı sonrası Esenyurt'ta açıklama yapmasını "Reina katliamcısından sonra Esenyurt Abdullah Gül'ü de ağırladı" şeklinde sosyal medya hesabından duyurmuştu. Y.O Esenyurt'ta Fahir İlkel Ortaokulu müdürünü azarlayarak yeni bir skandala imza attı.

Geçtiğimiz günler de 11'inci Cumhurbaşkanı için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak tepkileri üstüne çeken Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürü, Y.O bu kezde Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu Müdürünü azarlayarak yeni bir olaya imza atmış oldu.

Kamudan.com'da yer alan habere göre; Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu Müdürü ve Esenyurt Spor işleri müdürü arasında çıkan anlaşmazlık yeni bir  tartışmayı fitillledi.

Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu Spor Kulübü öğrencileri bir yıllık hazırlığın, İl ve Bölge müsabakalarında gösterdikleri başarıların ardından  Antalya da düzenlenecek olan Türkiye  Şampiyonluğuna 13 Öğrenciyle katılma hakkı elde etti.
   
Genel olarak, Okulların maddi imkanları bu tür etkinlikleri karşılamaya yeterli olmadığından, sponsorlar veya mahalli imkanlar la giderlerin karşılanması yoluna gidildi.

Esenyurt gibi sosyo-ekonomik-kültürel sorunların bolca yaşandığı bir ilçe de gençlerimizi spora teşvik eden ve bu konuda başarılı olan okullara da, belediyeler ve kaymakamlıklar destek olur.

Okul Müdürü, Esenyurt Belediyesi Spor Müdürü Yusuf Ocak'tan ulaşım ve konaklama konusunda yardım istedi.

Spor Müdürü öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinlerin alınması halinde yardımcı olunacağını ifade etti. 

İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden izinler alındıktan sonra, Spor Müdürü karar değiştirti ve okul müdürüne de sanki onun amiriymiş gibi üst perdeden sorgulama yaparak, “O kadar sporcuyla ne iş yapıyorsunuz? 13 kişiyle müsabakaya mı gidilir? Derece elde edecek misiniz? kim çalıştırıyor bu takımı? Verin bana hocanın telefonunu, size araba falan vermem “  diyerek, öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri konusunda olumsuz bir tavır takındı.

Aynı spor müdürü Y.O'nun, aynı ilçeden, aynı yarışmaya 30 kişiyle katılacak başka bir okulun müdürüne hemşerilik torpilini devreye sokarak, okulun ulaşım ve konaklama sorunlarına yardımcı olduğu iddia edildi.

UMRE'YE GİDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SPORA GİDEN ÖĞRENCİLERE NEDEN YOK?

2 uçak dolusu öğrenciyi umre ziyaretine gönderen belediyenin 13 sporcu gencin, Antalya da Türkiye Şampiyonasına katılmasına destek vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Edinilen bilgilere Belediye Başkanı'nın bu durumdan haberi olması durumunda yardımdan kaçınmayacağı ifade edilirken,  Spor Müdürü Y.O'nun burada işgüzarlık yapmış ve okullar arasında tarafgir davrandığı iddia edildi. 

SENDİKA FARKI MI GÖZETİLİYOR?

Yardımcı olmadığı okul müdürünün Türk Eğitim-Sen'li olmasından dolayı yardım etmediği öne sürülürken, spor müdürü Y.O'nun  kendi işi dışında, sendikacılığa da soyunup, ürk Eğitim-Sen'li üyelere sendikalarından istifa etmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu iddia ediliyor.