Abdullah Öcalan'a övgüler dizen Hilal Kaplan 'Atatürkçülük'e soyundu

Abdullah Öcalan'a övgüler dizen Hilal Kaplan 'Atatürkçülük'e soyundu

AKP'nin sözde 'çözüm süreci'nde PKK'lı terörist başı Abdullah Öcalan'a övgüler dizen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret vari imalarda bulunan Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan Erdoğan'ın Atatürk döüşünden sonra da Atatürkçü olmuştu. Kaplan'ın FETÖ liderini öve tweet ve yazıları da bulunuyor. 

AKP'nin başlattığı sözde 'çözüm süreci' adı verilen yıllarda Cumhuriyet dönemi politikalarını sert sözlerle eleştiren ve Abdullah Öcalan'ı öven yazılar yazıp tweetler atan Hilal Kaplan, çözüm süreci sona erdikten sonra eski tweetlerini silmişti.

Erdoğan ve AKP'nin 2019 seçimlerinde yüzde 50 barajını geçmesi için Atatürk konusunda yıllardır sürdürdükleri söylemi terk ederek 'Atatürkçülüğü' keşfetmelerinin ardından Hilal Kaplan bu kez de 'Atatürkçü' oldu! Daha önce Fethullah Gülen ve cemaatini öven, çözüm sürecinde PKK'nın başı Öcalan'a övgüler düzen Hilal Kaplan Erdoğan'ın dönüşünden sonra da 'Atatürkçü gibi' olmaya başladı.

"ATATÜRK'Ü SAVUNACAĞIZ"

Hilal Kaplan, ABD'ye seslendiği "Kırmaya çalıştığınız yerden birleşeceğiz" başlıklı dünkü yazısında 'ABD Büyükelçiliği, burayı iyi çevir' diyerek şu satırları yazdı:

"Bizi nerden kırmaya çalışıyorsanız orada birleşeceğiz. NATO'da hedef tahtasına koyduğunuz Atatürk'ü savunacağız, Erdoğan'ı savunacağız, Türkiye'yi savunacağız."

ATATÜRK İÇİN NELER YAZMIŞTI?

Erdoğan ve AKP'nin hızlı dönüşü ile 'Atatürk' savunuculuğuna soyunan Kaplan'ın arşivi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal kurtuluş savaşı ve cumhuriyet devrimi kazanımlarını hedef alan yazılar ve Twitter mesajları ile dolu.

'Atatürkçü' olmaya karar veren Kaplan'ın, Öcalan hakkındaki övgü dolu tweetlerini sildiği gibi, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki hakarete varan, alaycı tweetlerini de silip silmeyeceği merak ediliyor.