AKP’den Suruç için itidal çağrısı

AKP’den Suruç için itidal çağrısı

AKP Sözcüsü Ünal, partililer ve seçmenlere itidal çağrısında bulundu.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Suruç'ta yaşanan olayla ilgili olarak "Partililerimize ve seçmenlerimize itidal çağrısı yapıyorum. İbrahim Halil Yıldız kardeşimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum" dedi.

Ünal, şunları kaydetti:

"Bir taraftan böyle bir saldırıyı gerçekleştirip bir taraftan da sosyal medya üzerinde saldırıya uğramış gibi paylaşımlar ve kara propagandaya başladılar. Bu ülkede yıllarca PKK terör örgütüne övgü dizen ve PKK terör örgütüne dağ kadrosuna o gencecik çocukları gönderen HDP'li siyasetçiler bugün maalesef bu şiddetin terörle arasına mesafe koymayan, silahla arasına mesafe koymayan ve siyaseti çözüm kurumu olarak görmeyen anlayış bugünkü saldırının asıl sorumlusudur."

ADALET BAKANI: OLAY TÜM YÖNLERİYLE SORUŞTURULMAKTADIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği 8 kişinin de yaralandığı olayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül, "Suruçtaki saldırı Başsavcılıkça tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Milletin iradesine ve demokratik yarışa gölge düşürecek her türlü provokatif eylemi ve şiddetten medet umanları kınıyorum. Halkımız seçim öncesi tüm kışkırtmalara sükunetle yaklaşacak, cevabı sandıkta verecektir" dedi.