Ankara'da Alevileri IŞİD'den kim koruyacak?

Ankara'da Alevileri IŞİD'den kim koruyacak?

Ankara Valisi Ercan Topaca Alevi kurumları ile görüştü. Görüşmede Ankara’daki cemevilerine özel güvenlik görevlileri atanmasına karar verildi. 

Ankara Valisi Ercan Topaca, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Alevi Kültür Derneği ile görüşme talebinde bulundu. Bugün saat 12:15’da başlayan görüşmeye, ABF Genel Sekreteri Müslüm Genç, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, AKD Genel Başkanı Doğan Demir ve HBAKV Genel Başkanı Tuncer Baş katıldı.

Alevi gazetesinin haberine göre, görüşmede geçtiğimiz günlerde Ankara’da öldürülen iki IŞİD’cinin evlerinde bulanan krokilerde Dikmen’de bulanan HBVAKV’nın yerinin işaretlenmesi ve Ankara’daki Alevi kurumlarının güvenlik durumları konuşuldu. Vali Topaca, Ankara’daki cemevleri için güvenlik önerisinde bulunduğu görüşmede, Ankara’daki Alevi kuruluşlarının özel güvenlikler tarafından korunması kararı alındı. Görüşmede ayrıca ABF ile jandarmanın ve polisin temsilcilerinin oluşturacağı bir heyetin, Ankara’daki cemevlerinin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için belirlemeler yapması kararlaştırıldı.