Antalya'daki polis şiddetine yayın yasağı!

Antalya'daki polis şiddetine yayın yasağı!

Antalya'da bir kadının polis tarafından darp edilmesi üzerine soruşturma açıldı. Soruşturma bitene kadar konuyla ilgili haber yapılması yasaklandı. 

Antalya’da, yerde yatan Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova’nın polis tarafından darp etmesiyle ilgili olarak yayın yasağı getirildi. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı yayın yasağı, Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) da gönderildi.Antalya’nın Alanya ilçesinde, dün yerde yatan Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova’nın darp edildiği görüntüler internette yayınlandı. Arıpova’nın başında bekleyen iki polisten biri, kadını darp etti. Alanya 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin olayla ilgili yayın yasağı kararı verdi. Karada şu ifadelere yer verildi: 

“5 Ekim 2017 tarih ve, 2017/2910 değişik iş numaralı kararıyla 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi gereğince toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada, her türlü haber, röportaj ve bu içerikli yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir.”