Rusya'dan ABD ve Japonya'ya nükleer çatışma uyarısı

Rusya'dan ABD ve Japonya'ya nükleer çatışma uyarısı

Japonya'nın Kuzey Kore'ye ait füzeleri vurma amacıyla ABD'den silah alma ihtimalini değerlendiren Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, bu adımın nükleer çatışmaya yol açabileceğini kaydetti.

Kosaçev, Tokyo'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Kuzey Kore'nin politikasına ilişkin açıklamalarını yorumladı. 

Trump'ın Abe'ye ABD silahları alma önerisinde bulunmasını eleştiren Kosaçev, Japonya'nın Kuzey Kore'ye ait füzeleri vurma amacıyla ABD'den silah alması durumunda bunun nükleer çatışmayı körükleyebileceğini belirtti.
Kosaçev, Trump ve  Abe'nin Pyongyang üzerindeki baskıyı artırma konusunda mutabık kalarak çözüm ihtimaline zarar verdiğini de vurguladı. 

Trump 13 gün sürecek Asya ziyaretinde Güney Kore, Çin ve Filipinler'e gidecek. Trump, APEC (Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği) Liderler Zirvesi için Vietnam'a da uğrayacak.

Abe, Trump'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Pyongyang'a yönelik baskıyı en üst seviyeye çıkarma vaktinin geldiğini, Kuzey Kore'nin eylemlerinin Washington ve Tokyo'nun işbirliğiyle dizginlenebileceğini ifade etmişti. 

Trump da, Japonya'nın ABD silahı satın alması halinde Pyongyang'ın füzelerini vurma kabiliyetine sahip olacağını vurgulamıştı. (Sputnik)