Başkent kulisi: Kabine değişikliği ve baskın seçim kapıda

Başkent kulisi: Kabine değişikliği ve baskın seçim kapıda

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşmelerde önemli bir sonuca yaklaşılırken, Bakanlar Kuruluna 5-6 MHP tandanslı bürokrat atanabileceği belirtildi. AKP’den 4 ismin İstanbul Levent’te sürekli buluştukları, yeni oluşum çabalarının teknik hazırlıklarının yürütüldüğü öne sürüldü. İşte o isimler...

Ankara’da bir seçim havasının estiği, teknik veriler ve iktidar cephesinden gelen kulislerin, 2019’a kalmadan bir erken seçimi işaret ettiği belirtildi. Erdoğan ve Bahçeli arasındaki gelişmelerde önemli sonuca yaklaşılırken, Abdullah Gül, Kadir Topbaş, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın İstanbul Levent'te bir çalışma ofisinde sürekli buluştukları kaydedilirken, Saray’da günah keçisi olarak Abdullah Gül isminin belirlendiği görüşü savunuldu.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ‘Kabine revizyonunun eli kulağında!’ başlığıyla Ankara ve AKP cephesinden gelen kulis bilgilerine bugünkü yazısında yer verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Perşembe günü bir grup milletvekili ile yaptığı toplantıda, gidişattan tedirginlik duyduklarını açıktan hissettiren vekillere, "Sakin olun paniğe gerek. Her şey kontrolümüz altında" mesajını verdiğini öne süren Takan, toplantıların sürmesinin beklendiğini aktardı. Ahmet Takan, şunları yazdı:

‘GÜNAH KEÇİSİ’

“Saray'da, olup bitenler yüzünden şimşekleri üstüne çekilmesi gereken bir hedef, günah keçisi de belirlendi. AKP'den sızan dedikodulara göre bu isim, azledilen Başbakan unvanına sahip Ahmet Davutoğlu. Gelişmeleri yakından takip ettiği için Davutoğlu'nun davetli olduğu halde kahvaltılı toplantıya mazeret bildirerek katılmadığı söyleniyor. Ahmet Davutoğlu, AKP'de "hain" ilan edilebilir mi?.. Sadece bir cepheden değil, iktidarın sözcülüğüne soyunan Doktor Devlet Bahçeli'nin de önümüzdeki günlerdeki çıkışlarını iyi takip etmek gerek... AKP'deki can sıkıntısı öyle böyle değil!..

R. Erdoğan geçtiğimiz Cuma günü de İstanbul'da parti kurmaylarıyla seçim ittifakları ve uyum yasalarını görüştü. Toplantının ardından AKP ve MHP kulislerine önemli iddialar yayıldı. Kulisleri şöyle toparlayabilirim:

*Devlet Bahçeli ile R.Erdoğan arasında devam eden görüşmelerde önemli bir sonuca doğru yaklaşılıyor. Meclis'teki bütçe görüşmelerinin ardından kabine revizyonu (isimlendirmelere şimdilik girmiyorum-aht-) olabilir. 6 Bakan dışında kabinenin tümü değişebilir. Bakanlar Kuruluna 5-6 MHP tandanslı bürokrat atanabilir. İsimlendirme konusunda Erdoğan ile Bahçeli arasındaki istişareler sürüyor.

* Kabine revizyonunun ardından baskın seçim var. Seçim sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümetine MHP'den mebus isimler alınabilir.

*Seçim barajının düşürülmesi şu anda söz konusu değil. Erdoğan, hala sıcak bakmıyor. MHP'yi memnun edecek ittifak formülleri üzerinde çalışılıyor.

‘ÇALIŞMA OFİSİNDE BULUŞUYORLAR’

AKP'nin iç muhalefet cephesinden de bir kulis notu verelim: Abdullah Gül, Kadir Topbaş, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan İstanbul Levent'te bir çalışma ofisinde sürekli buluşuyorlar. Ofisin Kadir Topbaş tarafından tutulduğu ileri sürülüyor. Saray kulislerine göre, Abdullah Gül önderliğinde devam eden yeni oluşum çabalarının teknik hazırlıklarını da Beşir Atalay yapıyor.

Hayırlı pazarlar!.. “