CHP'li vekil  Hüseyin Yıldız açıkladı: Maltepe'de kaç sandık sayıldı?

CHP'li vekil Hüseyin Yıldız açıkladı: Maltepe'de kaç sandık sayıldı?

İstanbul seçimlerinin sonuçlarında gözler Maltepe'de yapılan yeniden sayıma kilitlendi. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, son verileri açıkladı.

EddaSönmez

Dün akşam saatlerinde 'AKP ve MHP'lilerin müdahalesi sonucunda' durdurulan Maltepe sayımı, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sabah saatlerinde tekrar başladı. Planlanandan bir sat geç başlayan sayım için heyetler isimleri okunarak tek tek içeriye alındı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Maltepe'de devam eden sayımlarla ilgili son dakika bilgilerini paylaştı. 

"692 sandık açıldı ve CHP'ye 170 oy çıktı" diyen Yıldız, sayımlara ara vermeden devam edileceğini ve sayımların yarın akşama bitebileceğini söyledi. 

Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

'AKP SÜRECİ UZATMAK İÇİN DEĞİŞİK YOLLAR DENEDİ'

13 gündür devam eden demokrasi nöbeti yarın akşam bitecek büyük ihtimalle. Maltepe çok ilginç bir ilçe, Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşünü Ankara'dan başlatmış, Maltepe'de sonlandırmıştı. Biz de demokrasi nöbetini burada başladık, burada Maltepe'de bitiriyoruz. Tüm İstanbul'da başlayan demokrasi nöbeti Maltepe'de bitecek. Çok anlamlı bir ilçe o anlamda. Özellikle 39 ilçe bütün milletvekili arkadaşlarımız gece demediler gündüz demediler, çalıştılar, oylara sahip çıktılar. Ve sonuç itibarıyle bugün geldiğimiz nokta itıbariyle de Ekrem İmamoğlu'nun net bir şekilde kazandığı ortaya çıktı. Bundan sonra kalan yaklaşık 300 sandığın da oyları değiştirmeyeceği ortada. Milletin iradesi teslim edilmesi gerekiyor. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını alarak göreve başlaması gerekiyor. Ama bu süreci uzatmak için, tıkamak için Akp değişik yollar denedi. Her türlü itirazını yaptılar, sürekli dilekçe verdiler. Hatta oyların Maltepe'de Türkan Saylan Kültür merkezinde sayılmaması için, yerinin değiştirilmesi için bir sürü dilekçe verdiler. Netice itibariyle zaman kazanmaya çalıştılar ama sonuç itibarıyle yarın akşam bitecek diye umut ediyoruz. Ve bu şekilde millet iradesi tecelli ettikten sonra da Ekrem İmamoğlu İstanbul'a hizmet etmeye başlayacak.