Cumhurbaşkanı adayı İnce: Dindar nesile değil, kindar nesile itirazım var

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Dindar nesile değil, kindar nesile itirazım var

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bilecik'te şehit cenazesine katıldıktan sonra, miting programı çerçevesinde konuştu. Büyük bir coşkuyla karşılanan İnce yaptığı konuşmada, '' Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil yetiştireceğim. Ben diyorum ki onların dindar olmasında hiçbir sakınca yok. Ama buna cumhurbaşkanı değil aile karar verir. Dindar nesil olmasına hiçbir itirazım yok ama kindar nesil olmasına itirazım var'' dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce TSK'nın Kuzey Irak’ta yürüttüğü operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ünal Demir’in Bilecik Bozüyük'teki cenaze namazına katıldı ve aileye taziyelerini iletti. Ardından Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nında yurttaşlara seslendi. 

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satırbaşları: 

Bugün benim için komik adam demişsin Erdoğan. 24 Haziran'dan sonra ağlayacak mısın gülecek misin göreceğiz. Bekir Bozdağ camiler senin babanın tapulu malı mı? Orası müslümanların ibadet yeri.Son kez söylüyorum seçim meydanlarından camileri çekin. Yüreğiniz varsa ekonomi konuşalım.

1. köprüyü Demirel yaptı. 2. köprüyü Özal yaptı. 3. köprüyü Erdoğan yaptı. 4.köprüyü de İnce yapar dedim. Yapamazsın diyor. Sayın Erdoğan sana soruyorum. Demirel'in yaptığı köprüden 11 liraya geçiyorum. Senin yaptığın köprüden neden 114 liraya geçiyorum?Her gittiği yerde erdoğan yerli ve milli olduğunu söylüyor. Sarayın mermerleri Bilecek mermeri mi yoksa Hindistan mermeri mi?

Yarın çocuklarımız sınava girecek. Bunların yüz 26 bini yerleşecek. Üniversite ve liselere giriş sınavında aynı hata yaptılar.  Bütün üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira karşılıksız burs alacak. Hiçbir üniversiteyi bölmeyeceğiz söz veriyorum.

İnce'nin cumhurbaşkanlığında sınav değil seçim tarihi değişecek. Diplomayı göster diyorum olmaz diyorsun. Diplomayı ben istemiyorum ki Anayasa söylüyor  

Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil yetiştireceğim. Ben diyorum ki onların dindar olmasında hiçbir sakınca yok. Ama buna cumhurbaşkanı değil aile karar verir. Dindar nesil olmasına hiçbir itirazım yok ama kindar nesil olmasına itirazım var.

600 milletvekili Türkiye'ye çok. Milletvekili sayısını indireceğiz. 

Cumhurbaşkanı olur olmaz OHAL'i kaldıracağız. Atamalarımız liyakata uygun olacak. Bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız. Üretime yatırım yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi kuracağız.  Şehitleri bile böldüler. Gazileri bile böldüler. 

Sloganım; 81 milyonun Cumhurbaşkanı Muharrem İnce. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de ne balıkçılık gelişmiş ne de taşımacılık.

Emeklilikte yaşa takılanlar bu sorunu çözeceğiz.  Emeklilere 2 asgari ücret tutarında ikramiye vereceğiz. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi bekleyen bir hükümetten adam olmaz.  

 Cumhurbaşkanının karikatürü yayınlanmıyorsa o ülkede dolar düşmez. Türkiye'yi yeniden konuşan sorgulayan bir ülke yapacağız