Cumhurbaşkanı'ndan bayram açıklaması

Cumhurbaşkanı'ndan bayram açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Kurban Bayramı tatili için "Hükümet 10 günü programına aldı. 10 gün turizm açısından önemli" dedi. Başbakan Binali Yıldırım bayram tatili süresini Bakanlar Kurulu'nda görüştükten sonra salı günü açıklayacaklarını söylemişti.

31 Ağustos’a denk gelen arefe günü ile başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına ilişkin bugün açıklamalar ardı ardına geldi.
Ankara’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, tatilin süresi ile ilgili Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nu gösterdi. Başbakan “Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapılır” dedi.

CUMHURBAŞKANI “10 GÜN” DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu açıklamanın hemen ardından gazetecilere yaptığı açıklamada “Hükümet 10 günü gündemine aldı. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak daha önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da açıklama yapmıştı. Bakan Zeybekci, “Ülke olarak tatilden çok üretmeye ihtiyacımız var. Ancak alınan karara saygı duyarız” derken, Numan Kurtulmuş konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini açıklamıştı.

26 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK 5 EYLÜL’DE BİTECEK

Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi bayram tatili süresi 10 güne çıkarılırsa, 26 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Türkiye tatile çıkacak. Yani bayram tatili 5 gün erkene alınacak.

EKONOMİ BAKANI UZUN TATİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak daha önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da açıklama yapmıştı. Bakan Zeybekci, “Ülke olarak tatilden çok üretmeye ihtiyacımız var. Ancak alınan karara saygı duyarız” derken, Numan Kurtulmuş konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söylemişti.

 Türkiye’nin Alman parlamenterlere ziyaret izni vermemesi üzerine, Alman hükümeti ve Federal Parlamento haziran ayında İncirlik Üssü’nde bulunan 260 dolayındaki askeri ile 6 adet Tornado keşif uçağı ve yakıt ikmal uçaklarını Ürdün’e kaydırma kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Alman vekillerin Türkiye ziyaretine ilişkin, "Bu İncirlik olayı değil. Gerek Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımızla birlikte bu süreci yönetiyorlar" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor."

8 Eylül'de Konya'daki NATO misyonunda görevli Alman askerleri ziyaret edecek olan Alman parlamenter heyetine NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller' eşlik edecek.

KUZEY KORE GERİLİMİ

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimin Türk piyasalarını etkileyeceğine hiç ihtimal vermediğini belirten Erdoğan, "Ancak nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla birbirlerini tehdit eder hale gelmesi düşündürücüdür." diye konuştu.

İDLİB

Erdoğan, İdlip konusunda da şu açıklamayı yaptı: "Cilvegeözü ile ilgili olarak biz insani yardım konusunda hep başı çektik. İnsani yardım konusunda düşüncelerimiz hep aynı. Ama insani yardımdan çıkıp silahlanma sürecine girdi. Bu bakımdan Cilvegözü'nü açık tutacağız. Ama silah vs. işine dönerse buna yol vermemiz mümkün değil. İdlib ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."