Enis Berberoğlu ile Mehmet Metiner arasında ilgin diyalog

Enis Berberoğlu ile Mehmet Metiner arasında ilgin diyalog

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Cezaevi Alt Komisyonu, Tırları davasından tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevindeki koğuşunda ziyaret etti. Berberoğlu’nun heyete, “Masum olduğum anlaşılacak” dediği ve “en geç 1 Aralık’ta bu haksız hukuksuz tutukluluğun biteceğine inandığını” söylediği öğrenildi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Cezaevi Alt Komisyonu üyeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, AKP İstanbul milletvekilleri Fatma Benli ve Mehmet Metiner ile HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, tutuklu milletvekili Berberoğlu’nu, Maltepe Cezaevindeki koğuşunda ziyaret etti. Ziyarete katılan milletvekilleri Berberoğlu’nun cezaevi koşulları ve koğuşuna ilişkin bilgi verdi. Berberoğlu’nun, milletvekili arkadaşlarının “tutukluluğun ne zaman biteceğine” ilişkin sorusuna “En geç 1 Aralık’ta bu haksız hukuksuz tutukluluğun biteceğine inandığını” söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Berberoğlu, altı kişilik odada tek başına kalıyor. Berberoğlu’nun koğuşuna girişte sağ tarafta yatak odası ve boş bir oda daha bulunuyor. Ortak kullanım alanı olarak kullanılan günlük yaşam alanında ise 37 ekran bir televizyon ile üzerinde kitapların olduğu küçük bir plastik masa, iki plastik sandalye, küçük bir kova, çamaşır leğeni, buzdolabı ve küçük bir su damacanası yer alıyor. Odanın mutfak bölümünde ise küçük semaver bulunuyor.

Berberoğlu’nun koğuşunun duvarlarında ise gazete sayfaları bulunuyor.

15 TEMMUZ POSTERİ

Duvarda 15 Temmuz şehitleri’nin fotoğrafının yer aldığı bir poster de yer alıyor. Ziyarette AKP’li Metiner’in poster karşısında şaşkınlığını dile getirmesi üzerine Berberoğlu’nun “Benim için demokrasi uğruna mücadele eden ve şehit olan herkes kutsaldır. İster sivil olsun ister asker veya polis, demokrasi uğruna o meydana çıkan herkes şehittir ve vatanseverdir. O gün alanlara AKP’li veya CHP’li kimin çıktığı önemli değil. Sokağa çıkan herkes darbeye karşı mücadele ediyor” dediği öğrenildi.

Masa ve televizyonun bulunduğu duvarda ise Berberoğlu’nun kızı Dilara ve eşi Oya Berberoğlu’nun fotoğrafları ile küçük bir ahşap gemi maketi yer alıyor.