Erdoğan neden ‘büyük fotoğrafa bakın’ dedi

Erdoğan neden ‘büyük fotoğrafa bakın’ dedi

AKP’de Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinden sonra ittifak çalışmaları hızlandırılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP milletvekilleriyle kahvaltılı toplantı yaptı ve ‘Büyük fotoğrafa bakın’ uyarısında bulundu. Erdoğan’ın kast ettiği o büyük fotoğraf neydi? İşte ayrıntıları...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, AKP milletvekilleriyle yaptığı kahvaltılı toplantıyı aktarırken, mMilletvekillerini, “Bireysel bakmayın, büyük fotoğrafa bakın” diye uyardığını aktardı. AKP ile MHP’nin sadece ittifak yapmadığını, aynı zamanda başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden yapılandırdığını belirten Selvi, Bahçeli’nin, “2019’da Türkiye’de üçüncü bir dönem başlayacak” tespitinin bu açıdan önemli olduğunu savundu.

Selvi, ‘Erdoğan neden büyük fotoğrafa bakın dedi’ başlıklı yazısında, kahvaltılı toplantıda Erdoğan’ın söze Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlatarak başladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söze, “Yarım saatlik bir görüşme oldu ama çok faydalı bir görüşme oldu” diye başladığını, ve “Seçim ittifakını bir milli mutabakat olarak görüyoruz” diye sürdürdüğünü aktaran Selvi, “Milletvekillerini, “Bireysel bakmayın, büyük fotoğrafa bakın” diye uyarıyor. AK Parti ile MHP sadece ittifak yapmıyor aynı zamanda başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden yapılandırıyor. Bahçeli’nin, “2019’da Türkiye’de üçüncü bir dönem başlayacak” tespiti bu açıdan önemli” dedi.

Selvi, 2019’a giderken Erdoğan’ın, MHP ittifakının temellerini attığını, CHP’nin ise kendi içinde ittifakı sağlamakta zorlandığını ileri sürdü.