Geçen hafta Coca Cola fabrikası açan Erdoğan Ürdün'de 'Filistin' dedi

Geçen hafta Coca Cola fabrikası açan Erdoğan Ürdün'de 'Filistin' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında bulunduğu Ürdün’de, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü. ''Müslümanlar olarak dayanışmada bulunmaları gerektiğini'' söyledi.

Geçen hafta Coca Cola fabrikası açan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2.Abdullah'ın Filistin konusundaki hassasiyetine ve Harem-i Şerif'teki insan hakları ihlallerine değindi. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Değerli kardeşimin bilhassa Filistin konusundaki hassasiyetini gayet iyi biliyorum. Ürdün'ün Kudüs'te Müslümanlara ait kutsal mekanların korunmasına ilişkin rolünü de desteklemeyi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz ay Harem-i Şerif'te yaşanan saldırı ve hak ihlallerinin tekrarlanmaması için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. İslam dünyası bölge olarak gerçekten sancılı günler yaşıyoruz. Geleceğimizin şekillendiği bu kritik dönemde Müslümanlar olarak dayanışmamızı bölgede çok daha hassas bir şekilde devam ettirmeliyiz, bunun yolu da istişarelerimizi artırmak, aramızdaki işbirliği mekanizmalarını güçlendirmekten geçiyor. Bugünkü toplantının gerek ikili gerek heyetler arası olarak bu anlamda çok faydalı olacağına inanıyorum" açıklamarında bulundu.

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar yoktu!

Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra birlikte hareket ettiği Hulisi Akar ise bu sefer Erdoğan'ın yanında yer almadı.