İsveç sendikasından Türkiye'de ihraç edilen memurlara maddi destek 

İsveç sendikasından Türkiye'de ihraç edilen memurlara maddi destek 

İsveç’te memur sendikası Vision Federasyonu, Türkiye’de ihraç edilen ve tutuklanan memurlara destek için 120 bin kron yardım yapmayı kararlaştırdı. 

İsveç’te devlet kurumları ve belediyelerde çalışan 190 bin memurun üyesi olduğu Vision Federasyonu, ihraç edilen ve tutuklanan memurlara destek olmak için Türkiye’deki sendikalara 120 bin kron yardım yapmayı kararlaştırdı. 

Evrensel'den Murat Kuseyri'nin haberine göre, Vision Federasyonu Genel Başkanı Veronica Magnusson, sendika yönetici ve üyelerinin bağışlarıyla oluşturdukları fonda biriken paraları  dünyanın diğer ülkelerinde çalışma yürütürken baskıya uğrayan veya tutuklanan  meslektaşları için kullandıklarını söyledi.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl gerçekleşen darbe girişiminden sonra muhalifler üzerindeki baskıların arttığını, devlet dairelerinde çalışan meslekdaşlarının işten atıldığını ve bazıların tutuklandığını hatırlatan Magnusson, ”Uluslararası Af Örgütü raporunda 100 bini aşkın kişinin işten atıldığı belirtiliyor. İşten atılan ve tutuklanan bu meslekdaşlarımızın hukuki desteğe ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için paraya gereksinimleri var” dedi.