Karamollaoğlu'ndan flaş açıklama: Heyheylenmekte dış politikada bir yere gidemezsiniz

Karamollaoğlu'ndan flaş açıklama: Heyheylenmekte dış politikada bir yere gidemezsiniz

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisince Konya'da düzenlenen il başkanları ve müfettişleri toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını yineliyen Temel Karamollaoğlu, Hükümeti dış politika ve ekonomi konusunda eleştirdi.

Kemal Atakan Emral/Ankara

HEYHEYLENMEKTE DIŞ POLİTİKADA BİR YERE GİDEMEZSİNİZ

Karamollaoğlu, "Önümüzdeki seçimlerde iddialıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstereceğimizi kesin olarak ifade ettik. Biz TBMM seçimlerinde Allah nasip ederse en güçlü parti olarak çıkacağız, buna samimi olarak inanıyorum. Bunları
başkaları farklı tefsir edebilirler. İfadeleriyle bizi küçümsemeye kalkabilirler ama şundan emin olun, ifadeleriyle bizi küçümsemeye kalkanların dilleri bir şey söylerken dizleri tir tir titriyor. Çünkü bunun gerçek olabileceğini görüyorlar.. Heyheylenmekte dış politikada bir yere gidemezsiniz, prensipleriniz dış politikada etkili olur, kararlılığınız etkili olur. Mazlumun yanında olma duygularınız etkili olur. Onun için biz dış politika farklı bir anlayışa sahibiz demiştik. Türkiye'de küçülen bu dünyanın bir  parçası ve istiyoruz ki, en etkili ve en güçlü parçası olsun" dedi.  

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ OLACAK"

Türkiye'yi dünyada en güçlü ülke haline getirecek yeni bir döneme girileceğini söyleyen. Karamollaoğlu, "Öyle dönemler olur ki, bu dönemler tarihte eşi benzeri olmayan dönemlerdir. Ben şuna inanıyorum Türkiye bir çok badireler atlattı. Osmanlı'nın yıkılışı, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu apayrı bir dönemdi. Dünya, Orta Doğu yeniden şekillendi. Arkasından cumhuriyeti kuranlar 1950'de ilk defa kamuoyuna açtılar seçimleri ve orada bir değişiklik meydana geldi. 1950'den beri karşılaştığımız 12 Mart muhtırası, 1980 ihtilali ve 28 Şubat'ı yaşadık. Türkiye yeniden şekillendi ama şimdi sil baştan bizi biz yapan bizi büyük yapan bizi dünyada en güçlü ülke haline getirecek yeni bir döneme giriyoruz. Onun için önümüzdeki seçimler Cumhuriyet tarihinin en önemli belki de 2'nci seçimi olacak. Bu seçimlerden biz Allah'ın izniyle başarılı çıkacağız" şeklinde konuştu.