Kılıçdaroğlu'na yandaş medyadan da destek geldi

Kılıçdaroğlu'na yandaş medyadan da destek geldi

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hükümete yakın yazarları böldü. Ahmet Taşgetiren ile Ahmet Kekeç arasındaki tartışmaya Elif Çakır da dahil oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hükümete yakın yazarları böldü. Hükümete yakın Star gazetesinden Ahmet Taşgetiren ile Ahmet Kekeç arasındaki tartışmaya eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır da dahil oldu. 

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, “69 yaşında bir direnç yürüyüşüdür bu” değerlendirmesinin ardından şimdi de Elif Çakır, "Kılıçdaroğlu’nu takdir etmelerini beklerdim" dedi.

Çakır köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek yollara düşmesinin dokuzuncu günü.Dün, büyük bir özgüven içerisinde ‘Türkiye’nin iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var’, ‘ciddi bir muhalefet olması elbette Türkiye için de bir kazanımdır, keşke muhalefet olsa’ açıklamaları yapan hükümet yetkililerinin bugün, ‘adalet yollarda aranmaz’, ‘yollar yürünmekle aşınmaz’, ‘hızlı trenimize buyursaydın’ gibi açıklamalar yapmak yerine CHP’yi ve liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu takdir etmelerini beklerdim. Takdir etmeliler. Takdir etmeliyiz. Zira CHP’nin TBMM ve Anayasa Mahkemesi arasındaki yoldan başka yolların olduğunu bilmesi önemlidir. Seksen yıldır diline ‘laiklik’ sözünü pelesenk eden CHP’nin bugün ‘adalet’ demesi dahası ‘herkes için adalet’ diyebilmesi kıymetlidir.