Kılıçdaroğlu: Sanatçılar diktatörün karşısında asla boyun eğmez

Kılıçdaroğlu: Sanatçılar diktatörün karşısında asla boyun eğmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Bir ülkenin sanatçıları dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Sanatçı, egemen güce teslim olmaz, diktatörün karşısında asla ve asla boyun eğmez'' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin, ''Taşeron işçilerini iki buçuk yıl önce ilk kez dile getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Taşeron işçi, hakkını ve hukukunu istiyordu. Biz de hakkına ve hukukuna sahip çıktık! Taşeron işçilere sözde kadro verdiler. Neyle? Kanun hükmünde kararnameyle… Arabaya kadro verdiler, ama o arabayı kullanan şoföre kadro vermediler! Ellerine yüzlerine bulaştırdılar! 26 kamu iktisadi teşebbüsü, 26 özel bütçeli kuruluş ve buralarda çalışan binlerce taşeron işçi kadro alamadı. Söz veriyorum; halkın iktidarında kim olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim, sözüm söz!'' dedi.

Ekonomik büyüme değerlerine ilişkin eleştirilerde bulunan CHP lideri, ''Diyorlar ki, “Ekonomi yüzde 7,4 büyüdü, gelir arttı...” Peki, o zaman bu millet neden icralık? Türkiye’de icra dairelerindeki dosya sayısı 26 milyonu aştı. Kimin dosyası bunlar? Sarayda oturan zatın dosyası mı? Onun çocuklarının dosyası mı? Eniştesinin dosyası mı? Erdoğan, “Bu ülkenin en büyük belası faizdir” diyor. Doğru, ama 15 yılda bir avuç yabancı tefeciye 150 milyar dolar faizi kim verdi? İçeriye 675 Milyar TL faizi kim ödedi? 15 yıldır ülkeyi faizden kurtaramamış şimdi “Ekonomide her kötülüğün anası faizdir” diyor…'' ifadelerini kullandı.

Ünlülerin Hatay ziyaretine tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizi biz yapan değerler vardır! Eğer bir komşumuz hayatını kaybetmişse, televizyon bile açmayız, gürültü yapmayız. Çünkü komşumuzun acı günüdür. Afrin’deki şehitlerimizin daha kanı kurumadan toplanmış bir güruh; davul, zurna klarnetle şarkılar türküler söylüyorlar… Sanatçılar, ülkenin değerlerine ve inançlarına saygı gösterirler. Eğer cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, ettiği yemine sadık kalmıyorsa, yani namusuna ve şerefine sahip çıkmıyorsa, ona sanatçı sahip çıkamaz! Bir ülkenin sanatçıları dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Sanatçı, egemen güce teslim olmaz, diktatörün karşısında asla ve asla boyun eğmez. Zalimden yana değil, mazlumdan yana tavır alır; her ortamda hakkı, hukuku, adaleti ve barışı savunur'' dedi.

Öte yandan kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, ''Kadınlarımıza sesleniyorum: Bayrağınıza, vatanınıza, evladınıza sahip çıktığınız gibi bu ülkenin demokrasisine de sahip çıkın. 2019’da bütün dünyaya bir demokrasi müjdesi verelim!'' açıklamalarında bulundu.