MHP’li Belediye'den CHP’li gençlere salon dolu yalanı

MHP’li Belediye'den CHP’li gençlere salon dolu yalanı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında kutlama programı hazırlayan CHP Alaşehir Gençlik Kolları’na, MHP’li Alaşehir Belediyesi salon vermedi.

Özgür TUĞRUL / YURT

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaşehir Gençlik Kolları’na, Alaşehir Belediyesi salon vermedi.   Salonun o gün boş olmasına rağmen kendilerine verilmediğini belirten İlçe Gençlik Kolu Başkanı Veli Kaya, “Geçtiğimiz hafta Salı günü, Alaşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazarak Hacıaliler Ortahan Mahallesi’nde bulunan düğün salonunun tahsis edilmesini istedik. Belediye ise talebimizi ‘Salonun dolu olduğu’ gerekçesiyle reddetti” diye konuştu.

Belediye Engelledi, Cemevi Kapılarını Açtı

29 Ekim’de mahalle sakinlerinin düğün salonunun boş olduğunu kendilerine bildirdiklerini belirten Kaya şunları söyledi, “Cumhuriyetimizin 94.yılını kutladığımız bu kutsal günde hiçbir siyasi amaç gütmeden tıpkı her bayram olduğu gibi bu bayramımızı da Hacıaliler Ortahan mahallesinde kutlamak istedik. Bunun için burada bulunan düğün salonun bizlere tahsis edilmesini istediğimizde bizlere düğün var diyerek yalan söylediler. Kendi memleketimizde kendi bayramımızı kutlatmamaya dahi çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum. Fakat bugün Ortahan mahallesi büyük bir vefakarlık göstererek bizlere mahallede bulunan Cemevi'nin kapılarını açmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.