Savcı Menderes Arıcan isyan etti: Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin Cumhuriyet savcısıyım

Savcı Menderes Arıcan isyan etti: Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin Cumhuriyet savcısıyım

Sosyal paylaşım mesajları nedeniyle uyarı cezası verilen HSK 2. Dairesi, Malatya Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, ' “Bu karar beni korkutmadı. Cumhuriyet savcısı olarak sesimi çıkartmaya ve yükseltmeye devam edeceğimden en ufak şüpheniz olmasın” dedi.

HSK 2. Dairesi, Malatya Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan’a sosyal paylaşım mesajları nedeniyle uyarı cezası verdi. Bu karara itiraz etmeyeceğini belirten Arıcan, “Bu karar beni korkutmadı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da gördüğüm ve yapıldığına inandığım tüm hukuksuzluk ve haksızlıklara karşı, bir Cumhuriyet savcısı olarak sesimi çıkartmaya ve yükseltmeye devam edeceğimden en ufak şüpheniz olmasın” dedi.

Malatya Savcısı Menderes Arıcan, ceza aldığını yine sosyal medya üzerinden duyurdu. Arıcan, “HSK 2. Daire Başkan ve üyelerine teşekkür” başlıklı bir açıklama yaptı. Bugüne kadar sosyal medya üzerinden yazdığı bazı yazılar ve hakkında yapılan şikâyet nedeniyle açılan soruşturmayla ilgili olarak verilen “uyarı cezası” niteliğindeki kararı bugün aldığını belirten Arıcan, şunları kaydetti:

“Öncelikle belirtmeliyim ki, bu yazılarımdan dolayı şahsımı bir kez değil, bin kez daha uyarsanız; ben o yazılarımın altına bir kez değil, bin kez daha imzamı atıyorum. O yazılarım nedeniyle en ufak bir nedamet ve pişmanlık duymuş değilim. Yazdıklarımın ve fikirlerimin sonuna kadar da arkasındayım. Belki verilebilecek en hafif cezayı şahsıma uygun gördüğünüz için sizlere teşekkür etmemi bekliyor da olabilirsiniz.

Evet, sizlere teşekkür ediyorum (!) Verdiğiniz cezanın hafif niteliğinden dolayı teşekkür ediyor değilim; tarihe şerh düştüğünüz ve kendimden sonraki nesile bırakabileceğim bu onur ve şeref belgesini bana bahşettiğiniz (!) için sizlere teşekkür ediyorum.”

‘İNANDIĞIMI YAPACAĞIM’

“Bu karar beni korkuttu ve sindirdi mi?” diye soran Savcı Arıcan, şöyle devam etti: “Tabii ki hayır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, gördüğüm ve yapıldığına inandığım tüm hukuksuzluk ve haksızlıklara karşı, bir Cumhuriyet savcısı olarak sesimi çıkartmaya ve yükseltmeye devam edeceğimden en ufak şüpheniz olmasın. Tıpkı dün olduğu gibi, bu gün de güç ve güçlünün yanında yer alma telaşı taşımadan. Makam, mevki ve unvan kaygısı taşımadan. Çünkü ben, yüce önder Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin Cumhuriyet savcısıyım.”