Saymaz uyardı: Futbolda Türk-Kürt husumeti çıkarmak, en büyük ihanet

Saymaz uyardı: Futbolda Türk-Kürt husumeti çıkarmak, en büyük ihanet

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta hafta sonu oynanan Amedspor —Sakaryaspor maçının ardından yaşananlar gündemdeki yerini koruyor.

Diyarbakır Stadı’nda oynanan maçın ardından Sakaryasporlu 4 futbolcunun, Huzur Polis Merkezi’ne başvurarak rakip takımın oyuncusu Mansur Çalar’dan kendilerini kesici aletle yaraladığı iddiasıyla şikayetçi olmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren Çalar, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Çalar, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün en yakın kolluk birimine giderek imza atması şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemece, adli kontrol tedbirlerine uyulmaması halinde Çalar’ın tutuklanabileceği ihtarında bulunuldu.

İSMAİL SAYMAZ UYARDI

Yaşan bu gelişmeler sonrası Gazeteci İsmail Saymaz da konuya ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Sakaryaspor ve Amedspor arasındaki gerginliğin başkaca çatışmalara yol açmasının önüne geçmek gerekiyor.” uyarısında bulunarak şunları söyledi:

”Benzeri bir kavga da Cizre ve Serik arasında meydana gelmişti. Futbol maçından Türk-Kürt husumeti çıkarmak, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir. Uyanık ve hassas olalım.”