Zarrab 'sanık' listesinden çıkarıldı!

Zarrab 'sanık' listesinden çıkarıldı!

Bugüne kadar ABD'deki tüm hakim kararlarında sanık listesinde ismi en üst sıraya yazılan Reza Zarrab'ın ismi dünkü son mahkeme kararında yer almadı...

ABD'deki Reza Zarrab davasında flaş bir gelişme yaşandı. Sözcü gazetesinin haberine göre, ABD’de görülen Reza Zarrab davasında yargıç ‘Sanık’ bölümünden Zarrab’ın adını çıkardı.

ABD’de görülen Reza Zarrab davasında son dönemde gündeme oturan ‘Zarrab itirafçı mı oldu’ tartışması ilk kez mahkemenin resmi belgelerine de yansıdı. Mahkeme Hakimi Richard Berman, jürili duruşmaya günler kala verdiği kararda ilk kez ‘Sanık’ bölümünden Reza Zarrab’ın adını çıkardı.

HEP EN ÜSTTE YER ALIYORDU

Mahkeme belgelerinde, gerek savcılık dilekçelerinde gerek Hakim Bermen'ın yazılı kararlarında sanık bölümüne hep ilk Zarrab'ın adı yazılıyor, belgelerde ya sanıkların isimlerinin tümü yazılı oluyor, ya da sadece ‘Zarrab ve diğerleri' olarak geçiyordu.

Hakim Berman'ın 20 Kasım tarihli son kararında ise Zarrab'ın adı hiç yer almadı, sanık bölümünde sadece ‘Mehmet Hakan Atilla' ismi yer aldı.

ATİLLA'YA YENİ AVUKAT

Jürili duruşmaya sadece günler kala, Atilla yeni bir avukatla daha anlaştı.

Hakim Berman da son kararında Atilla'nın savunma ekibine yeni katılan avukat Todd Harrison'un duruşmalara katılması için gerekli teknik işlemlerin yapılmasının önünü açtı.