Kadın haklarını ele alacağız!

Ertan Arın yazıyor:

“Bilgi okyanusunuza hayranım. Son zamanda bir türban modası var. ‘Saçın bir teli görünürse cehennemi boylarsın’ modeli. Bazen bu kardeşlerimizle tartışıyoruz, savunmaları şu oluyor: ‘Başımızı, Kur’an emrettiği için örtüyoruz.’ Bu savunma geçerli mi?”

Zeynep Gençosmanoğlu yazıyor:

“Sayenizde ben de Kur’an müminlerinden biri olmaktan gurur duyar hale geldim. Dinci meza-limi deşifre etmeniz beni İslam'ın ne demek istediğini düşünmeye sevk etti.”

“Kur'an, erkeği kadından üstün tutan ayetleri var gibi duruyor. Bu ayetlerde her ne kadar ka-dına annelik vasfından dolayı pozitif ayrımcılık yapıldığını anlasam da bu durumun yine ka-dın aleyhinde kullanılmasını nasıl karşılamak ve yorumlamak gerekir? Kur'anın ilkeleriyle medeni hukuk çatışıyor mu?”

“Bir konuşmanızda İslam fıkhının oluşmasını sağlayan ahkâm ayetlerinin zamana göre yorumlanmasının Kur'an'ın bizzat talebi olduğunu belirtmiştiniz. Bu düşüncenizi Kur'an'ın hangi ilkesinden hareketle söylediniz?”

“Kavramların yozlaşmış hallerinden İslam’ı ve ilkelerini nasıl kurtarabiliriz? Şahsî olarak ruhumun bu açmazdan dolayı kapana kısıldığını hissediyorum. Bilginiz ve ferasetinizle bizim gibileri daha da aydınlatırsanız çok minnettar kalacağız.”

Erdinç Şahin yazıyor:

“Sizi 80'li yıllardan beri takip ediyorum. Bana göre siz yürüyen bir Alak suresisiniz. Sizin sayenizde Kur'an’ı ve dinimi tanıdım. Kur'an’la Allah arasındaki çizgiyi kirleten birçok şeyi siz yıktınız, siz temizlediniz.”

 
‘Kadın Hakları’ ve ‘Tecdit’ kitaplarımı bekleyin!

Bu yoğun soruların genel kısmı, hayatımın temel eserlerinden biri olan ‘Tecdit’ kitabımda, kadınlarla ilgili kısımları ise ‘Kadın ve Hakları’ adlı kitabımda genişçe verilecektir.

Kadın ve kadın haklar meselesi ülkemizin en hararetli gündeminde en sıcak yeri tutuyor dene-bilir. Kur’an verilerini ve Kur’ansal mesajı anlatmayı temel uğraş bilen bir âlim sıfatıyla ben de, kadın ve kadın hakları konusunu yıllardan beri uğraşlarım arasına koymuş bulunuyorum.

‘Kadın ve Hakları’ adlı dosya, öyle sanıyorum ki, önümüzdeki bir yıl içinde kitaplaşacaktır. O kitap yayınlanıncaya kadar kadın ve kadın hakları konusunda bana soruları olanlara, ‘İslam Nasıl Yozlaştırıldı’ adlı eserimin ‘Kadın’ maddesini okumalarını önermekle yetineceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar