Ankara kulisi: AKP frene bastı

Ankara kulisi: AKP frene bastı

Balıkesir büyükşehir ile yılbaşına kadar bitirileceği belirtilen belediyeler operasyonunda ilk seri tamamlandı. İstanbul’un bazı ilçeleriyle ilgili istifa kararı halen gündemde. O da uygulandıktan sonra gerisi nasıl gelecek? İşte detaylar...

AKP’nin, Balıkesir Büyükşehir ile yılbaşına kadar sonlandırılacağı belirtilen belediyeler operasyonunda ilk seriyi tamamladığı, İstanbul’un bazı ilçeleriyle ilgili alınan ‘istifa ettirme kararını’ uygulamaya koyduktan sonra bir süreliğine frene basılacağı aktarıldı.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'ndan kulis bilgilerini aktardı. Sarıkaya, "AK Parti'de etkin bir isim, 'İstifa taleplerinde biraz durmakta yarar gördük, sonrasına bakarız' dedi" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, "Yerelin kavgası" başlığıyla bugün yayımladığı köşe yazısında, seçime daha 17 ay olmasına karşın, adaylarının da, geriliminin de erken geldiğini, bundan sonra da devam edeceğinin göründüğünü kaydetti.

İstifa almaya fren

AKP’nin, Balıkesir Büyükşehir ile yılbaşına kadar tamamlayacağını belirttiği belediyeler operasyonunda ilk seriyi bitirdiğine yer veren Sarıkaya, şunları yazdı:

“Parti yöneticileriyle dün yaptığım sohbete dayanarak şunu söyleyebilirim, İstanbul’un bazı ilçeleriyle ilgili aldıkları “istifa ettirme kararını” uygulamaya koyduktan sonra, bir süreliğine frene basılacak. Nitekim partinin etkin isimlerinden biri, “İstifa taleplerinde biraz durmamızda yarar gördük. Bir süre izler, sonrasına bakarız” dedi.

Bir diğeri de daha önce dile getirdikleri “4-5 belediye daha bunlara eklenir” kararını “askıya aldıklarını” belirtti ve “Biraz sakinleşsin bakarız” demekle yetindi.