CHP'li Bayır: İnce’nin Performansı AKP’nin Planlarını Bozdu

CHP'li Bayır: İnce’nin Performansı AKP’nin Planlarını Bozdu

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, YURT Gazetesi Ege Bölge temsilciliğini ziyaret etti. CHP’li Bayır, 'Vatandaşlarımız bıçak kemikte, artık tamam diyor. Başaracağız' dedi

Nil KAHRAMANOĞLU/YURT

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili 6. Sıra adayı Tacettin Bayır, YURT Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Bölge temsilcisi Özgür Tuğrul ve yazarımız Ülkü Caner tarafından karşılanan Bayır  gündemi değerlendirdi. Bayır, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ötekileştirmeden vatandaşları birleştirdiğine vurgu yaptı. 

‘İYİ Parti’ye Geçmemiz AKP’nin Planlarını Bozdu’

İYİ Parti’ye geçerek seçimlere katılmasını sağlayan 15 milletvekilinden birisi olan  Tacettin Bayır, yapılan bu hamlenin İnce’nin performansına da katkı sağladığını belirterek; “15 arkadaşımızın İYİ Parti’ye geçmesiyle birlikte  AKP’nin planlarını bozduk. Daha sonra da geçmişte yaşadığımız bir Ekmeleddin İhsanoğlu tarzı sağ tandanslı bir aday yerine içimizden birini Muharrem İnce’nin gösterilmesi de AKP’nin planlarını bir daha bozdu. Ve son olarak İnce’nin 37 günde  yaptığı 85 miting ve gösterdiği performans ile her şey değişti” dedi.

‘İnce’nin Performansı Ecevit’in Rüzgarı Gibi’

Bülent Ecevit’in ardından böylesi bir dip dalga yaşanmadığının altını çizen Bayır, “İnce’nin performansı toplumda bir motivasyon yarattı. Ecevit’in dediği gibi ‘Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen’ sloganıyla yarattığı rüzgarı çok andırıyor” diye  konuştu.

‘Başaracağız’

Yaptığı çalışmalara da değinen Bayır, “İzmir genelinde sıkmadık el bırakmıyorum. Günde yaklaşık bin kişinin elini sıkıyorum. Çok iyi tepkiler alıyoruz. Vatandaşlarımız umutlu ve heyecanlılar artık. Bıçak kemikte, artık tamam diyorlar. Başaracağız”  diyerek sözlerini noktaladı.