Kırım yönetiminden Ukrayna’nın dava talebine tepki

Kırım yönetiminden Ukrayna’nın dava talebine tepki

Kırım Başbakan Yardımcısı Dmitriy Polonskiy, Kiev’in Kerç boğazındaki köprünün inşaatı ile ilgili dava talebinin ‘ölü aktivite’ olduğunu ve tarihi inşaatı durduramayacağını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’nun Kerç boğazındaki köprü inşaatının çevreye zarar verdiği iddiasıyla Rusya’ya dava açılması konusundaki talimatını Sputnik’e değerlendiren Polonskiy, şöyle konuştu: “Kendileri için bu ölü aktivitenin perspektiflerini değerlendirmeyeceğim, ancak böyle bir belgenin bir şikâyet olarak hazırlanıp değerlendirileceğini biliyoruz ve çıkacak kararı şimdiden tahmin edebiliyoruz. Ancak asıl konu şu ki, hangi girişimde bulunurlarsa bulunsunlar, Kırım köprüsü inşa edilecek ve nitekim Kırım Yarımadası’nı Rusya anakarasıyla birleştirecek.”

Rus vatandaşlarının ve Rusya’ya gelen konukların köprüden zevk alarak geçeceklerini söyleyen Polonskiy, “Hiçbir dava talebi, hiçbir şikâyet bu tarihi süreci durdurabilecek güçte değil” ifadelerini kullandı.

Kerç boğazı üzerinden Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesini Kırım'la birleştirecek köprü, 19 kilometrelik uzunluğu ile Rusya'nın en uzun köprüsü olacak. Projenin toplam tutarı yaklaşık 3,8 milyar dolar. Köprünün 2018'in aralık ayında araç geçişlerine açılması planlanıyor. (Sputnik)