İşadamından gazilere yönelik anlamlı çağrı

İşadamından gazilere yönelik anlamlı çağrı

İşadamı Sinan Öncel, ABD seyahati sırasında uçağa binerken gazilere gösterilen ilgi ve nezakete hayran kalınca sosyal medya hesabından çağrı yaptı. Öncel, Türk gazilerin de "Yolcu anonslarında gazilere öncelik verse ve müsaitlik durumuna göre sınıf yükseltme önceliği verse çok iyi olur" dedi.

İşadamı Sinan Öncel, gazilerimizle ilgili çok önemli bir farkındalık çağrısında bulundu. Yaklaşık 2 ay önce ABD’de uçağa binerken havayolu şirketinin önce gazileri uçağa aldığını, tüm yolcuların gazileri uçağa bindikleri sırada alkışladığını belirten Öncel, “Bu müthiş bir uygulama. Uçağa bindiğim sırada gazileri ne kadar önemsediklerini ortaya koydular. Herkesten önce gaziler uçağa alındı. Üstelik alkışlar eşliğinde. Ve uçağın en iyi yerine oturtuldular” dedi.

Aynı uygulamanın Türkiye’de de yapılması gerekiğini belirten Öncel, sosyal medya hesabından Türk Hava Yolları’na “Turkish Airlines’ta yolcu anonslarında gazilere öncelik verse ve müsaitlik durumuna göre sınıf yükseltme önceliği verse çok iyi olur” diye çağrıda bulundu.

Öncel’in çağrısına Türk Hava Yolları destek masasından “Değerlendirileceğinden emin olabilirsiniz. İyi günler dileriz. Gösterdiğiniz ilgi için de ayrıca teşekkür ederiz. Görüşünüzle ilgili birimlere iletilmiştir” karşılığı verildi.

Ülkemizde ne yazık ki toplu taşıma araçlarında gazilere kötü muamele edildiğine yönelik haberlerle karşılaşıyoruz. X ray cihazından geçerken protez bacağı çıkarılan gaziden, otobüse ücretsiz binme hakkı olan gazinin hakarete uğramasına kadar birbirinden üzücü haberler sık sık medyada yer alıyor.