Apple iPhone 8'in Türkiye fiyatını açıkladı

Apple iPhone 8'in Türkiye fiyatını açıkladı

Apple'ın yeni ürünleri iPhone 8 ve iPhone 8 Plus 20 Ekim'de Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni iPhone'ların Türkiye fiyatları da açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve satışa sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın Türkiye fiyatları belli oldu.

GSM operatörlerinin yayınladığı fiyatlara göre iPhone 8’in 64 GB’lık modeli 4 bin 149 TL, iPhone 8 Plus 64 GB 4 bin 699’den satışa sunulacak.

iPhone 8'in 256 GB'lık modeli 4.949, iPhone 8 Plus'ın 256 GB'lık modeli ise 5 bin 499 liradan satışa sunuluyor.

Merakla beklenen iPhone X’in ise satışa sunulduğunda bu fiyatın ciddi anlamada daha yukarısında olması bekleniyor.

iPhone 8 odelinin ABD’deki satış fiyatı 699 dolar. Aynı modelin 256 GB kapasiteye sahip olan seçeneği ise 849 dolardan satılmakta.

Apple iPhone X ile dünyayı sallarken ürünün gölgesinde kalan iPhone 8 dün ABD dahil dünyanın 55 ülkesinde satışa çıktı. iPhone 8 için mağazaların eski modellerde olduğu gibi kalabalık olmadığı gözlendi. San Fransisco Union Square'deki Apple mağazasında sadece 80 kişinin kuyrukta olduğu görüldü.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Türkiye'de ne zaman çıkacağı sorusu yanıtını buldu. Apple'ın yeni modellerinin ne zaman satışa çıkacağına dair ilk açıklamayı Türk Telekom yaptı.

Türk Telekom açıklamasına göre, şirket, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini 20 Ekim'den itibaren Türk Telekom mağazalarında satışa sunacak.Kullanıcılar, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için 13 Ekim'den itibaren "www.turktelekom.com.tr" adresinden ön kayıt yapabilecek.

Turkcell Platinum müşterilerine özel iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, yarın itibarıyla ön siparişle satın alınabilecek.

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell Platinum müşterileri, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için yarından itibaren "www.turkcell.com.tr"den ön sipariş verebilecek, dilerlerse Turkcell mağazalarındaki ekranlardan da taleplerini iletebilecekler. iPhone'un her iki modeli de 20 Ekim Cuma günü Turkcell mağazalarında yerini alacak.

Uzay grisi, gümüş ve yeni altın olmak üzere üç renk seçeneğiyle sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, akıllı telefonlarda şimdiye kadar kullanılmış "en dayanıklı" cam, Retina HD ekran ve "en güçlü, en akıllı" çipe sahip.

Kablosuz şarj özelliğinin yeni bir yetenek kazandırdığı iPhone'da iki adet 12 megapiksel kamera bulunuyor. Portre ışığı özelliğiyle dramatik stüdyo ışığı efektleri sunan iPhone 8 Plus, bu sayede müşterilerin 5 farklı ışık stilini kullanarak alan derinliği ile "çarpıcı" portreler çekmesine imkan veren portre modunu getiriyor.