AKP'li belediyeden adı tecavüzlerle anılan Ensar Vakfı'na milyonluk kıyak

AKP'li belediyeden adı tecavüzlerle anılan Ensar Vakfı'na milyonluk kıyak

AKP’li Güngören Belediyesi, TÜRGEV ve Ensar Vakfı için ilçede üç ayrı yurt binası kiraladı. Yurtların kira bedeli ve demirbaş ihtiyacı da belediye tarafından karşılandı. AKP’li belediyenin yurtlar için harcadığı para şimdiden 1,5 milyon lirayı buldu

AKP'li Güngören Belediyesi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV ile Ensar Vakfı için kesenin ağzını açtı. Belediye ilçede üç ayrı yurt binası kiraladı. Bununla da yetinmeyen belediye yönetimi, kira giderlerini karşıladığı yurtların tüm demirbaş ihtiyacını da ödedi.

Belediye, Ensar Vakfı için 3 katlı bir binayı yıllık 89 bin lira karşılığında kiraladı. TÜRGEV için ise 4 katlı bir bina yıllık 331 bin, 3 katlı bir bina ise yıllık 186 bin lira bedel üzerinden kiralandı. Üç bina için yıllık 606 bin lira ödeyen belediye, demirbaşları da yine aynı yöntemle, yani kamu kaynaklarından karşıladı.

Güngören Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ergün Edepali'nin verdiği önerge, demirbaşlar için ise belediye kasasından 904 bin lira harcandığı ortaya çıktı.

Güngören Belediyesi yıllık kira bedeli ve taşınmazlarla birlikte kamu kaynaklarından TÜRGEV ve Ensar Vakfı için şimdiden 1,5 milyon lira harcamış oldu.

15 Temmuz'dan önce FETÖ'nün vakıflarına aynı yöntemle yurt sağlandığını hatırlatan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, duruma tepki gösterdi.

ENSAR Vakfı geçen yıl Karaman'daki çocuk istismarı skandalı ile gündeme gelmişti.