Bakan Sarıeroğlu’ndan 'eski hükümlü işçi' açıklaması

Bakan Sarıeroğlu’ndan 'eski hükümlü işçi' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeronda çalışan eski hükümlülere ilişkin açıklamada bulundu.

Taşeronda çalışan eski hükümlü işçilerin süreciyle ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini savundu. 

"Daha önce taşeronda çalışan eski hükümlü kardeşlerimizden, terör suçu olmamak üzere, cinsel saldırı olmamak üzere, çocuk istismarıyla bağlantılı herhangi bir suç olmamak üzere inşallah alım sürecini başlatacağız" diyen Bakan, engelli taşeron işçileriyle ilgili açıklamasının yanlış anlaşıldığını iddia etti. 

"Emekliliği gelmiş ama emeklilik başvurusunda bulunmamış engelli kardeşlerimiz  vardı, normal emeklilerimizle ilgili söyledim gibi anlaşılmış. Taşeron çalışmamız kapsamında emekli olanların kadroya girişi genel olarak kamuda çalışma kuralları gereği mümkün olamayacak" ifadelerini kullanan Sarıeroğlu, "Maaş almamışsa, bununla ilgili işlemleri başlatmadıysa sadece engelli olan kardeşlerimizin tekrardan kadroya geçip çalışmalarına bir imkan sağlıyoruz, bu anlamda henüz işlemlerini yapmadıkları için. Diğer bir sorunlu alanımızda yine geçici eleman diyoruz. Doğum yapan kardeşlerimizin, askere giden kardeşlerimizin yerine kamu kurum ve kuruluşlarımızda geçici olarak  görev yapan personellerimiz var. Kendilerini 'joker eleman' olarak tanımlıyorlar. Çalışma Bakanı olarak 'joker elemanı' tabirini çok doğru bulmadığım için kullanmıyorum. Bu kardeşlerimizle ilgili de 4 Aralık'ta çalışma kriterimiz var,  bunun da haksızlıkları önlemek için oluşturduğumuz bir kriter olduğunu ifade  etmek istiyorum. 4 Aralık'ta çalışma kriterini bu geçici olan kardeşlerimiz için  kaldırıyoruz. Eğer 4 Aralık'ta çalışmıyor olsa bile bu kardeşlerimizi kamuya geçişlerini, inşallah kadroya geçişlerini sağlamış olacağız." dedi. 

SINAV SORULARI

Kadroya geçişle ilgili sınavların devam ettiğini ve olumsuz bir  durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Sarıeroğlu, sınavlarda herkese "işiyle ilgili sorular" sorulduğunu öne sürdü. 

Bazı kesimlerin bu konunun büyüklüğünü kabul etmekte ve bu işin  yapılmış olmasını hazmetmekte zorlandığını ifade eden Bakan Sarıeroğlu, "Bu iş  kolay bir iş değil, 1 milyon kişi. Tek bir merkezden yapmıyoruz, ağ ağ yayılıyor,  her yerde şu an bir hareket var. Buraların hepsini kontrol altında tutuyoruz."  dedi.