Boğaziçililerden tacizlere tepki: Yaşasın özgür laik Türkiye

Boğaziçililerden tacizlere tepki: Yaşasın özgür laik Türkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süredir birlikte gezen, sarılan, öpüşen çiftlerin taciz edildiği ifade edildi. Taciz, öğrenciler tarafından yapılan bir açıklamayla protesto edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde birlikte gezen, sarılan ve öpüşen çiftlere yönelik bir süredir görülen taciz, öğrenciler tarafından yapılan bir açıklamayla protesto edildi. İleri Haber'den Tuğba Özer'in haberine göre çiftlerin yanına gelen İslamcı erkeklerin çiftlerden erkek olanı yanına çağırarak "Ben Allah’tan korkarım. Bayan arkadaşınızla münasebetinize dikkat ederseniz..." gibi cümlelerle yaptığı taciz, öğrenci gruplarının tepkisine neden oldu.

Öğrencilerin yaşam tarzına dönük müdahale, Boğaziçi Üniversitesi Kür LGBTİ+ Topluluğu ve Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamayla protesto edildi. "Yaşasın Özgür Laik Türkiye" başlıklı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi'nde son zamanlarda kendi ahlak sistemlerini öğrencilere dayatmaya çalışan bir gerici zihniyetin taciziyle karşı karşıyayız" denilirken "Bunların artık münferit olaylar olmayıp, üniversitemizde örgütlü bir faaliyet olarak yürütüldüğünü görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Laikliğe dönük saldırılara da tepki gösteren açıklamada "Kadınlara, LGBTİ+'lara, aşka düşman bu müdahaleleri kabul etmiyoruz. Kampüslerimizde, sokaklarımızda, parklarımızda laikliği ve özgürlüğü her şekilde savunacağımızı muhataplarına bildiriyoruz" denildi.