Bölgedeki 'tek' yeşil alan, betona teslim edilecek!

Bölgedeki 'tek' yeşil alan, betona teslim edilecek!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, Gaziosmanpaşa Poligon civarındaki tek yeşil alan olan Rumeli Parkı, 'Poligon Kültür Merkezi Ve Zeminaltı Otopark İnşaatı' adı altında betona teslim edilecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi skandal bir karara imza attı. Gaziosmanpaşa Poligon civarındaki tek yeşil alan olan Rumeli Parkı'nın 'Poligon Kültür Merkezi Ve Zeminaltı Otopark' olmasına yönelik yıkım başladı. Parka giriş çıkışlar kapatılırken, bölgeye kepçeler girdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan duyuru ise bölge halkı tarafından yoğun tepkiye neden oldu. Belediyenin sitesinden yapılan duyuruda, "Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki kültürel aktivitelerin merkezi olacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Poligon Kültür Merkezi… Gaziosmanpaşa’yı bir kültür beldesine dönüştürecek projenin inşaatında Rumeli Parkı’nın mevcut ekolojik yapısına zarar verilmeyecek" denildi. Ancak halk, bölgedeki 'tek' parkın, betonlaşmasına karşı.

Parkın betonlaşmasına karşı olan bir yurttaş, "Bölgede bu parktan başka parkımız yok. Çocuklarımızın eğlenebileceği, oyun oynayabileceği tek yer burası. Şimdi burayı kültür merkezi ve zeminaltı otopark adı altında betonlaştıracaklar. Kültür merkezi yapmak güzel bir iş. Ancak bunu parkı betonlaştırmadan da yapabilirlerdi. Bizim otoparka falan da ihtiyacımız yok. Bizim parka ihtiyacımız var" dedi.