CHP İzmir'de Kocaoğlu Kılıçdaroğlu'na dosya sunacak

CHP İzmir'de Kocaoğlu Kılıçdaroğlu'na dosya sunacak

İl kongresi sürecinde ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il binasında Başkan Asuma Ali Güven ve yönetim kuruluyla bir araya geldi. 

Özgür TUĞRUL / YURT

İlçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu bu kez il binasında bir zirve düzenledi. Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda görüş, öneri ve talepleri dinledi.

Teke tek gerçekleşen görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu süreç ve toplantılar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu zirvelerin sonucunu dosya halinde Ankara'ya götüreceğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğini ifade etti. Kocaoğlu, "Uzunca bir süredir il başkanlığı sürecinde katılımcı bir çalışma gerçekleştirerek partinin bütün kurumlarının seçilmişlerinin, eski seçilmişlerinin, partiye emeği geçmiş partiyi büyüklerimizin görüşünü alarak süreci yürütmeye çalışıyoruz. Hemen hemen sonuna gelmiş durumdayız. Umuyorum önümüzdeki günlerde son konuşmaları yapıp bir sonuca varacağız. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle, PM ve YDK üyelerimizle, bugün de il yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerimizle görüştük. Sanıyorum ki bu düşünceleri, fikirleri değerlendirip gayet demokratik bir süreç takip ederek il kongresine gideceğiz. Tabi ki bu yaptığımız değerlendirmeleri sayın genel başkanımıza sunup onun da görüş ve düşüncelerini alacağız. Böyle bir süreç izliyoruz. Bu süreç uzunca bir süredir İzmir'de ilk defa uygulanıyor. Biz belediyeyi yönetirken zaten bu süreci uyguluyoruz. Bunun başarısını gördük. Bir de parti içinde bunu uygulayalım istedik. İsim yok. Herkes kendi kafasına göre çerçeve çiziyor. Partiyi temsil edebilecek, parti düşüncelerine uyacak biri çerçevesinde buluşuyoruz" diye konuştu.